20:50 21.12.2017

Палестина назвала перемогою відмову ООН визнати Єрусалим столицею Ізраїлю

2 хв читати
Палестина назвала перемогою відмову ООН визнати Єрусалим столицею Ізраїлю

Голосування в Генасамблеї ООН проти резолюції США про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю - це "перемога для Палестини". Про це заявив представник палестинського президента Махмуда Аббаса, передає Reuters.

"Ми продовжимо наші зусилля в ООН і на інших міжнародних переговорних майданчиках, щоб покласти край цій окупації (Ізраїлю) і створимо нашу палестинську державу зі столицею в східному Єрусалимі", - заявив він.

У свою чергу прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив, що Тель-Авів "відкидає рішення ООН", але в той же час задоволений тим, що деякі країни-члени ООН виступили проти резолюції. "Ізраїль дякував президента США Дональда Трампа за його чітку позицію щодо Єрусалиму і країн, які проголосували разом з Ізраїлем за правду", - йдеться в заяві Нетаньяху.

У четвер, 21 грудня, Генеральна асамблея ООН відмовилася визнавати Єрусалим ізраїльською столицею і прийняла відповідну резолюцію. За неї проголосували 128 країн. Проти резолюції висловилися дев'ять країн, у тому числі США і Ізраїль. Ще 35 ніяк не виявили свою позицію і утрималися, в тому числі Канада і Австралія.

За день до голосування, 20 грудня, президент США Дональд Трамп заявив, що припинить фінансування країн, які проголосують за резолюцію про відмову визнати Єрусалим столицею Палестини. "Усі ці держави беруть наші гроші і потім голосують проти нас. Вони отримують сотні мільйонів доларів, навіть мільярди доларів і після цього голосують проти нас", - заявив Трамп.

На початку грудня Трамп визнав ізраїльської столицею Єрусалим і переніс американське посольство з Тель-Авіва до цього міста.

Мусульмани в багатьох країнах світу проводили протестні акції проти рішення США, які отримали назву "День гніву". На кордоні Ізраїлю і Сектора Газа протести вилилися в зіткнення палестинців з ізраїльськими солдатами.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА