13:09 01.01.2018

Гройсман: Подальша децентралізація залишається пріоритетом для українського уряду

1 хв читати
Гройсман: Подальша децентралізація залишається пріоритетом для українського уряду

Децентралізація в Україні в новому році не зупиниться, оскільки урядова модель соціально-економічного розвитку України базується на системі сильного місцевого самоврядування, заявляє прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України в понеділок, розпочата в 2014 році реформа децентралізації залишається пріоритетом роботи уряду. Як свідчать дані Асоціації міст України, в 2017 році фінансова децентралізація забезпечила зростання місцевих бюджетів до 170 млрд грн, а власні доходи 366 об'єднаних територіальних громад, створених у результаті реформи та залучених до міжбюджетних відносин, зросли в 1,8 раза.

"Громади повністю і самостійно розпоряджаються власними коштами і мають можливість спрямовувати їх на найбільш актуальні потреби людей. Серед них - поліпшення інфраструктури населених пунктів - від доріг до дитячих майданчиків, оснащення фельдшерсько-акушерських пунктів, лікарень та поліклінік, будівництво та оновлення шкіл і дитячих садків, відкриття центрів адміністративних послуг, вирішення питання збирання та утилізації сміття", - йдеться в повідомленні.

В.Гройсман зазначає, що держава готова докласти зусиль для підтримки регіонів, передусім за допомогою ресурсів Державного фонду регіонального розвитку. "Державний бюджет на 2018 рік передбачає 6 млрд грн асигнувань на ДФРР. Субвенція на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад становитиме 1,9 млрд грн", - повідомляють у Кабміні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА