15:06 04.01.2018

І.Геращенко порушить питання про звільнення утримуваних у Донецьку підлітків на засіданні ТКГ у Мінську

2 хв читати
І.Геращенко порушить питання про звільнення утримуваних у Донецьку підлітків на засіданні ТКГ у Мінську

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко має намір порушити питання утримуваних в Донецьку підлітків на найближчому засіданні ТКГ у Мінську.

"Уже на першій зустрічі в Мінську я порушу питання про підлітків, яких і досі утримують у донецькому СІЗО. На моє глибоке переконання, в рамках Мінських груп всі сторони, зокрема ОБСЕ, мають активно вимагати їх звільнення", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За її словами, для українських представників в гуманітарній підгрупі ТКГ пріоритетами на 2018 рік є звільнення всіх незаконно утримуваних з в'язниць в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також активізація роботи з пошуку та ідентифікації зниклих безвісти.

"Ми докладемо всіх зусиль, щоб друга хвиля звільнення заручників відбулася якомога швидше, готові в цьому питанні до серйозних компромісів", - наголосила Геращенко.

Як повідомлялося, 12 вересня 2016 року низка російських ЗМІ з посиланням на сайт т.зв. "міністерства держбезпеки ДНР" повідомили про затримання в Донецькій області сімох підлітків за підозрою в зв'язку з українськими спецслужбами і здійсненні диверсій в ДНР. Найстаршому з них було 18 років, а наймолодшому - 15.

І.Геращенко заявила, що "це порушення прав дитини, це порушення ООНівської конвенції про права дитини". Вона також направила листи до ОБСЄ і ЮНІСЕФ з проханням перевірити стан здоров'я дітей і встановити обставини історії їх затримання.

Пізніше вона неодноразово повідомляла, що затриманих підлітків утримують у СІЗО контрольованого бойовиками Донецька, а Київ докладає всіх зусиль, щоб їх відпустили.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА