11:40 05.01.2018

Саакашвілі назвав вирок грузинського суду незаконним

2 хв читати
Саакашвілі назвав вирок грузинського суду незаконним

Екс-президент Грузії, лідер партії "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі вважає вирок щодо нього, який раніше в п'ятницю ухвалив Тбіліський міський суд, у справі "про злісне перевищенні повноважень" у вигляді 3 років позбавлення волі, незаконним і таким, що суперечить міжнародним і національним нормам

"Вирок" грузинського суду, що під повним контролем найбільшого приватного акціонера Газпрому Іванішвілі, стосовно мене - повністю незаконний і суперечить всім міжнародним, національним нормам і здоровому глузду", - написав М.Саакашвілі в своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Політик зазначив, що суд над президентом за використання ним права на помилування, яке ніяк не обмежене, свідчить про цілком політичний характер цього процесу. "Це також говорить про те, що грузинська влада не знайшла на мене за 5 років нічого суттєвого: жодних фактів корупції, інших правопорушень", - додав він.

М.Саакашвілі також висловив переконання, що цей вирок (так само, як і паралельний судовий процес у Києві), "свідчить, що олігархічна влада в Україні і Грузії діє синхронно і в повній координації одна з одною "проти нього з огляду на його діяльність на полі боротьби проти корупції та олігархату.

"Те, що (президент РФ - ІФ) Володимир Путін всі ці роки вимагав вжити проти мене цих репресивних заходів і від грузинської, і від української влади, ні для кого не секрет. Він ще раз це повторив на недавній прес-конференції. Хоч би що Путін (президент України Петро - ІФ) Порошенко та Іванішвілі робили проти мене, моя боротьба продовжиться до повної перемоги наших народів над олігархатом, корупцією та бідністю", - додав він.

Як повідомлялося, вранці 5 січня Тбіліський міський суд визнав винним Михайла Саакашвілі у справі "про злісне перевищенні повноважень" на посаді президента Грузії і присудив три роки позбавлення волі.

Суд повністю погодився зі звинуваченнями прокуратури в тому, що М.Саакашвілі в 2009 році помилував чотирьох поліцейських, які відбували тюремний термін за вбивство в 2006 році співробітника банку Сандро Гіргвіліані. Справа про це вбивство мала широкий резонанс у Грузії, оскільки до вбивства С.Гіргвіліані були опосередковано причетні колишній міністр внутрішніх справ Вано Мерабішвілі, начальник департаменту конституційної безпеки Дата Ахалая та інші високопоставлені співробітники правоохоронних органів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА