21:09 05.01.2018

Ердоган заявив про втому Туреччини від процесу вступу в ЄС

2 хв читати
Ердоган заявив про втому Туреччини від процесу вступу в ЄС

Туреччина втомилася від процесу вступу в ЄС, і вона не може прийняти, що її зусилля блокуються. Про це заявив турецький лідер Реджеп Ердоган під час прес-конференції в Парижі зі своїм французьким колегою Емманюелем Макроном, передає Anadolu.

"Ми не можемо нескінченно просити ЄС "будь ласка, візьміть нас", - сказав Ердоган.

У свою чергу, президент Макрон закликав співпрацювати з Туреччиною і вести відкритий діалог про її членство в Європейському союзі. Франція вірить, що майбутнє Анкари разом з Європою, зазначив французький президент. Він запевнив Ердогана, що Франція і Туреччина продовжать спільно боротися з тероризмом і терористичними угрупованнями, з такими як "Ісламська держава".

Ердоган прибув до Парижа з візитом вранці в п'ятницю, 5 січня. Він провів закриті переговори з Макроном в Єлисейському палаці. Обидва лідери говорили про економічне співробітництво країн, оборонну промисловість, про торгівлю, боротьбу з тероризмом, а також обговорювали регіональні питання та відносини між Туреччиною і Францією.

Туреччина заявила про бажання увійти в Європейський економічний союз в 1987 році, потім вона попросила про членство в ЄС в 1997 році, а переговори почалися в 2005 році. Щоб стати членом Європейського союзу, їй необхідно виконати 35 умов ЄС, які включають реформи й адаптацію країни під європейські стандарти. В кінці грудня 2017 року міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що "не може уявити Туреччину і Україну в найближчі роки" членами Європейського союзу.

Відносини ЄС і Анкари пішли на спад після того, як в Туреччині була здійснена спроба державного перевороту в липні 2016 року. Тоді в Європі виступили з критикою на реакцію турецької влади на спробу повалити владу в країні і на масові арешти. Також в ЄС була припинена підготовка вступу Туреччини в Європейський союз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА