07:30 08.01.2018

Бундестаг пропонує обмежити термін перебування на посаді канцлера

2 хв читати
Бундестаг пропонує обмежити термін перебування на посаді канцлера

Глава фракції соціал-демократів у бундестазі заговорив про необхідність введення обмежень на число Канцлерських термінів. На його думку, час перебування на цій посаді варто обмежити двома термінами

Віце-президент німецького парламенту, лідер фракції Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Томас Опперман висловився на користь обмеження часу перебування на посаді канцлера двома термінами, повідомляє Welt.

"Канцлер - найважча робота в Німеччині", - заявив політик, додавши, що через десять років "знаходити нові імпульси або реагувати на них, як того вимагає демократія, навряд чи можливо".

Зараз в Німеччині канцлер обирається бундестагом на чотири роки. Кількість термінів, протягом яких один і той же канцлер може займати цю посаду, не обмежена. Нинішній канцлер Ангела Меркель займає цей пост вже протягом 12 років - три терміни поспіль. Вперше вона стала канцлером в 2005 році, потім її переобирали в 2009 і 2013 роках.

Восени 2017 року на парламентських виборах консервативний блок Меркель - Християнсько-демократичний союз і Християнсько-соціальний союз (ХДС / ХСС) - знову отримав більшість місць у бундестазі. Однак до сих пір блоку Меркель не вдається створити правлячу коаліцію в уряді, що залишає відкритим питання про її новий термін на посту канцлера.

За всю історію існування в ФРН посади федерального канцлера найдовше на цій посаді прослужив Гельмут Коль. Він очолював німецький уряд 16 років поспіль - з 1982 по 1998 рік.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА