09:58 09.01.2018

У НАТО вважають, що відновлення переговорів із військовим керівництвом РФ не суперечить політиці альянсу

2 хв читати
У НАТО вважають, що відновлення переговорів із військовим керівництвом РФ не суперечить політиці альянсу

У штаб-квартирі НАТО і в командуванні Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі заявили, що відновлення переговорів із військовим керівництвом Росії не суперечить політиці альянсу щодо РФ, повідомляє інтернет-видання "Європейська правда" з посиланням на представників цієї структури.

Видання зазначає, що в командуванні не спростували, але й не підтвердили інформації про нібито заплановану на січень зустріч між командувачем Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Куртісом Скапарротті та керівником штабу російської армії Валерієм Герасимовим. "Водночас там натякнули, що загалом така зустріч можлива, "про майбутнє спілкування (Скапарротті та Герасимова) буде повідомлено в потрібний час", - повідомляє видання.

"НАТО і Росія зберігають лінії комунікації між військовими відомствами, для більшої передбачуваності та прозорості військових активностей", - пояснили в Об'єднаному командуванні.

Також там нагадали, що К.Скапарротті та В.Герасимов вже спілкувалися телефоном 14 вересня 2017 року.

"Це демонструє обопільну зацікавленість підтримувати військові лінії зв'язку відповідно до політики НАТО прозорості та збереження політичного діалогу з російським керівництвом", - зазначили в альянсі.

У свою чергу в прес-центрі штаб-квартири НАТО зазначили, що альянс не змінював стратегії щодо Росії. Там послалися на нещодавню заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга про збереження підходу, узгодженого на Варшавському саміті альянсу.

"Ми посилили нашу колективну безпеку, але залишаємося відкритими до діалогу. Ми зберігаємо економічні санкції (проти РФ). Але ми використовуємо військові лінії комунікації", - йдеться в заяві генсека.

Раніше американське видання BuzzFeed оприлюднило інформацію про нібито заплановану на січень 2018 року особисту зустріч К.Скапарротті та В.Герасимова, хоча високі військові керівники альянсу не спілкувалися з представниками РФ з 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА