15:51 10.01.2018

Під вартою в РФ перебувають понад 5 тис. українців

2 хв читати
Під вартою в РФ перебувають понад 5 тис. українців

На території РФ в місцях тримання під вартою перебуває понад 5 тис. громадян України, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

"З Тетяною Миколаївною Москальковою (російський омбудсмен - ІФ) ми дуже активно співпрацюємо, оскільки в нас на сьогодні понад 5 тис. українців перебувають під вартою на території РФ. Це основна тема нашої співпраці. Тетяна Миколаївна іноді звертається до мені з приводу тих громадян, які перебувають під вартою на території України", - розповіла В.Лутковська в інтерв'ю телеканалу "112.Україна", текст якого був опублікований на сайті каналу в середу.

Вона зазначила, що тему недавнього обміну заручниками, який відбувся 27 грудня 2017 року, з Т.Москальковою не обговорювала. Омбудсмен також не підтвердила і не спростувала інформацію про участь російської сторони в недавньому обміні заручниками. "Мені складно сказати щодо того, брала чи ні участь російська сторона, я можу сказати про те, хто був на контрольно-пропускному пункті в Майорську в той момент, коли ми готували автобуси і проводили процедуру з представниками т.зв. "ЛНР", а потім приїжджали до представників т.зв. "ДНР". Ось це ті, хто дійсно брав активну участь", - сказала В.Лутковська.

Раніше омбудсмен заявляла, що в РФ почастішали випадки відкриття справ проти громадян України, які працюють там і не задоволені умовами праці, які планують повернутися в Україну або розірвати трудову угоду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА