20:18 11.01.2018

Українська військова техніка, що залишилася в Криму, придатна, рішення про її повернення буде приймати керівництво України

2 хв читати
Українська військова техніка, що залишилася в Криму, придатна, рішення про її повернення буде приймати керівництво України

Командувач Військово-морськими силами Збройних сил України Ігор Воронченко заявляє, що українська військова техніка, яка залишилася в Криму після анексії його Росією, придатна, рішення за пропозицією президента РФ Володимира Путіна про її повернення буде приймати керівництво України.

"Рішення буде прийматися на рівні вищого військово-політичного керівництва держави. Але це питання необхідно ретельно вивчити, щоб ми не стали розмінною картою в брудній кремлівській грі", - сказав він в ефірі телеканалу "112 Україна" в четвер.

І.Воронченко зазначив, що на момент анексії в Криму було 8 бойових кораблів, з них не на ходу був лише один - ВДК "Ольшанський", а корвет "Луцьк" був на ремонті.

"Заяви, що весь наш флот був непотріб, не відповідають дійсності", - підкреслив командувач ВМС ЗСУ.

Говорячи про берегові частини, він сказав: "Там залишилося техніки на два батальйони БМП, і два батальйони БТРів ... було 7 дивізіонів артилерії і 4 мінометних батареї".

Він також зазначив, що авіаційна техніка під час анексії була піднята і переміщена на материкову Україну.

І.Воронченко нагадав, що офіційний Київ звернувся до міжнародних судів щодо техніки і кораблів, які залишилися на окупованій території.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія готова передати українській стороні її бойову техніку, що залишилася в Криму. Він зазначив при цьому, що українська військова техніка "знаходиться в жалюгідному стані".

"Але це вже не наша справа. Вона в такому практично і була - за ці роки ніким, звичайно, не обслуговувалася", - сказав В.Путін.

За його словами, мова йде про десятки бойових кораблів, десятки літаків.

"Що стосується кораблів, то, думаю, буде краще, якщо українські військовослужбовці просто приїдуть і їх заберуть. Ми готові допомогти їм здійснити транспортування до Одеси", - сказав В.Путін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА