10:41 15.01.2018

Трамп запевнив, що не є расистом

2 хв читати
Трамп запевнив, що не є расистом

Президент США Дональд Трамп заявив, що не слід вважати його расистом, повідомив у ніч на понеділок сайт журналу "Тайм".

"Я не расист. Я найменш расистська людина з усіх, у кого ви брали інтерв'ю", - сказав він, спілкуючись із журналістами перед зустріччю з конгресменом Кевіном Маккарті в міжнародному гольф-клубі Д.Трампа у Флориді.

Минулого тижня повідомлялося, що під час обговорення проекту імміграційної угоди в Білому домі Д.Трамп висловив невдоволення тим, що його політики прагнуть приймати іммігрантів із Гаїті та "будь-якої діри в Африці".

Повідомлення про ці висловлювання Д.Трампа викликали хвилю критики на його адресу, зокрема з боку влади Гаїті та низки африканських країн. За різкі коментарі президента США також засудили представники великих міжнародних організацій, у т. ч. ООН.

Крім того, деякі члени американського Конгресу знову звинуватили главу держави в расизмі.

Сам Д.Трамп визнав, що застосував "жорсткі слова", але зазначив, що не хотів образити громадян якоїсь країни. Пізніше він написав у своєму Twitter: "Я, як президент, хочу, щоб до нашої країни приїжджали люди, які допоможуть нам знову стати сильними й великими". Таким чином, він знову озвучив свою давню ідею про те, що емігрувати до США мають лише висококваліфіковані фахівці.

Д.Трамп також висловився стосовно програми DACA (відстрочені заходи щодо дітей-іммігрантів), заявивши, що вона, "ймовірно, померла тому, що демократи насправді її не хотіли, а просто хотіли базікати й віднімати гроші, такі необхідні нашим збройним силам".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА