13:13 16.01.2018

Freedom House оцінила Україну як частково вільну країну

2 хв читати
Freedom House оцінила Україну як частково вільну країну

 Україна потрапила в розділ "частково вільних країн", окупований Росією Крим - "невільних" у рейтингу "Свобода у світі-2018" неурядової організації Freedom House.

За даними рейтингу, опублікованого на сайті організації, в рейтингу "Свобода у світі" 2018 р. в Німеччині, рейтинг України за двома критеріями (рівень політичних прав і громадянської свободи) становив 3 бали (за обома критеріями) з можливих 7, таким чином, країна залишилася в категорії частково вільних. За 100-бальною системою України набрала 62 пункти (що більше - то вільніша країна).

Захоплений Росією Крим отримав 7 балів за рівнем політичних прав і 6 балів - за рівнем громадянської свободи, був визнаний невільним. За 100-бальною системою Крим набрав 9 пунктів.

"Україна все ще оговтується від безладу, пов'язаного з позбавленням президентської влади Віктора Януковича в 2014 році, а також кризи, яка почалася через російську окупацію Криму та воєнну підтримку сепаратистів на Донбасі в східній Україні. Нездатність влади розслідувати широкомасштабну корупцію на керівних посадах підірвала рівень підтримки уряду серед населення і вплинула на спроби проведення реформ. У сфері цивільних свобод політичний тиск і напади на журналістів загрожують свободі преси", - така характеристика України у звіті.

Freedom House зазначає, що уряду вдалося досягти прогресу з низки реформ, зокрема, охорони здоров'я, освіти, децентралізації.

Разом з тим, в організації вказали на те, що корупція все ще є серйозною проблемою в Україні, а боротьба з нею припинена. "Оскільки незалежне Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) зіткнулося з політичним втручанням, а глава ключового парламентського комітету по боротьбі з корупцією (Єгор Соболєв - ІФ) був звільнений", - підкреслили в Freedom House.

Крім того, в організації додали, що журналісти в Україні стикаються з політичним втручанням, а також насильством і переслідуваннями.

"Влада досі цензурує деякі російські джерела новин і забороняє окремим російським журналістам в'їжджати в країну в 2017 році", - розповіли в організації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА