09:56 18.01.2018

Ухвалення закону про нацбезпеку стане сигналом про готовність України до 2020 року відповідати стандартам НАТО - Фріз

2 хв читати
Ухвалення закону про нацбезпеку стане сигналом про готовність України до 2020 року відповідати стандартам НАТО - Фріз

Верховна Рада може розглянути проект закону "Про національну безпеку України" під час наступної сесії, заявляє народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка", голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз.

"Сьогодні Рада національної безпеки і оборони підтримав проект закону "Про національну безпеку України". Це дуже важливий документ, який розроблявся спільно з експертами офісу НАТО, і він є абсолютно новим ланкою, яке закладає нову архітектуру управління сектором безпеки і оборони", - сказала І.Фріз в ефірі телеканалу "Прямий" в середу ввечері.

"Ми будемо говорити про громадянського міністра оборони, але це не головне. Головне, що в законопроекті закладається абсолютно нова архітектура управління сектором безпеки і оборони, яка буде відповідати стандартам і критеріям НАТО, вимогам до управління штабами Збройних сил України тощо", - сказала вона.

За словами народного депутата, крім призначення на посаду цивільного міністра оборони, законопроект про національну безпеку передбачає нову систему управління Збройними силами України: "Після прийняття закону буде діяти не тільки Генеральний штаб, а й командувач оперативними силами, на які буде покладено окрема відповідальність. Законопроект будує структуру управління за зразком штабів НАТО ".

"Ухвалення закону "Про національну безпеку України" стане дуже хорошим сигналом нашим західним партнерам про готовність України до 2020 року виконати взяті зобов'язання про відповідність критеріям і стандартам НАТО... Члени Альянсу від початку російської агресії проти України думають про те, яким чином побудувати співпрацю з нашим державою, щоб в першу чергу захистити себе. Адже, всі розуміють, що Україна є форпостом і стратегічно Альянсу вигідно підтримувати Україну", - підкреслила І.Фріз.

Як повідомлялося, РНБО України на засіданні в середу схвалив проект закону "Про національну безпеку України". Після прийняття парламентом цей документ має стати основою для розробки та оновлення законодавства у сфері національної безпеки і оборони.

За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, закон "Про національну безпеку України" повинен узагальнити і привести до єдиного знаменника все вже здійснені і заплановані реформи сектора безпеки і оборони країни, об'єднати не тільки базові основи національної безпеки, а й питання демократичного цивільного контролю та основи планування в цих сферах. Він вказав, що законопроект спрямований на підвищення ефективності діяльності всіх складових сектору безпеки і оборони відповідно до норм і стандартів НАТО і ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА