08:56 19.01.2018

Формування складу наглядової ради "Укроборонпрому" може бути завершено найближчим часом

2 хв читати
Формування складу наглядової ради "Укроборонпрому" може бути завершено найближчим часом

Формування складу наглядової ради (НР) держконцерну "Укроборонпром" може бути завершено вже найближчим часом, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер джерело в оборонному секторі.

"З високою ймовірністю можна припустити, що процес оновлення складу наглядової ради "Укроборонпрому" отримав нарешті нову динаміку. Призначення главою держави до складу НР ректора НТТУ "КПІ" Михайла Згуровського, який заповнив президентську квоту у складі НР, дасть змогу забезпечити необхідну легітимність рішенням найвищого органу управління держконцерну і прискорити процес реформування "Укроборонпрому", - зазначив співрозмовник агентства. Він уточнив: "На сьогодні діючий склад НР налічує три з п'яти членів, передбачених статутом. Дві вакансії, які мають бути призначені за квотою уряду, поки ще не заповнені".

"Очевидно, що просування сформованої в співпраці з антикорупційними структурами та західними партнерами програми реформування "Укроборонпрому", що виступає однією з ключових ланок оборонної реформи, потребує якнайшвидшого завершення формування оновленого складу НР "Укроборонпрому". Це розуміють і в Києві, і на Заході", - зауважило джерело.

"У зв'язку з цим можна припустити, що ми матимемо повний склад НР "Укроборонпрому" вже найближчим часом: після закінчення консультацій щодо можливої участі в його роботі представників західного військового істеблішменту з міжнародним військовим і управлінським досвідом і тих, кого розглядали як імовірні кандидатури на ці вакансії", - додав співрозмовник агентства.

До складу створеного в 2010 році указом президента "Укроборонпрому" на сьогодні входять понад 130 підприємств українського ОПК, зокрема держкомпанія "Укрспецекспорт" та її дочірні підприємства. Відповідно до ухваленого ВР у червні 2011 р. закону України, "Укроборонпром" спільно з урядом забезпечує управління об'єктами держвласності в ОПК. Згідно зі статутом держконцерну, його найвищим органом управління є наглядова рада у складі п'яти членів із повноваженнями терміном на п'ять років, троє з яких призначаються президентом, двоє - уповноваженим органом управління (Міністерство економічного розвитку і торгівлі - ІФ).

Діючий склад НР концерн не озвучує. У листопаді 2016 року президент своїм указом вивів зі складу НР "Укроборонпрому" голову парламентського комітету з нацбезпеки і оборони Сергія Пашинського, який очолював раду. Нардеп заявив, що подав главі держави прохання про відставку з цієї посади, щоб уникнути спекуляцій "про конфлікт інтересів".

За даними з відкритих джерел, із 2014 року і дотепер до складу НР "Укроборонпрому" входять голова Держслужби фінансового моніторингу України Ігор Черкаський, а також екс-головнокомандувач ВПС ЗСУ Ярослав Скалько.

Указом президента №8/2018 від 18 січня до складу НР було призначено ректора Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут ім. І.Сікорського" Михайла Згуровського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА