12:33 19.01.2018

Пучдемон заявив про готовність управляти Каталонією з Брюсселя за допомогою сучасних технологій

2 хв читати
Пучдемон заявив про готовність управляти Каталонією з Брюсселя за допомогою сучасних технологій

Колишній глава Женералітату Каталонії Карлес Пучдемон. який втік до Бельгії, заявив, що він може керувати автономією, перебуваючи за його межами, за допомогою сучасних технологій, повідомляють іспанські ЗМІ.

"Зараз нові технології дозволяють не бути присутнім фізично в палаці (палаці Женералітат, в якому розташовується уряд Каталонії - ІФ), щоб управляти", - сказав К.Пучдемон в інтерв'ю "Радіо Каталонії".

Екс-глава Женералітата навів як приклад досвід багатьох компаній в управлінні з використанням сучасних технологій і додав, що "це не ті нормальні умови, які ми б хотіли бачити, але це краще, ніж керувати з в'язниці".

За словами К.Пучдемона, він готовий відмовитися від планів знову очолити виконавчу владу, якщо більшість у парламенті Каталонії висловить йому довіру.

Також він висловив сподівання на швидку зустріч з нещодавно обраним спікером парламентом Каталонії Роже Торрентом, зазначивши, що "логічно, що зустріч може відбутися лише в Брюсселі".

К.Пучдемон, якому в Іспанії загрожує тюремний термін, раніше вже заявляв про готовність управляти Каталонією дистанційно. Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой застеріг його від таких спроб.

Влада Іспанії після проведення референдуму про незалежність Каталонії застосували до регіону 155 статтю іспанської Конституції, згідно з якою передбачено низку обмежень автономії Каталонії аж до дострокових регіональних виборів. Незабаром після цього парламент Каталонії розпустили, а К.Пучдемон втік до Бельгії.

Дострокові вибори до парламенту відбулися 21 грудня, на них більшість місць у парламенті отримали прибічники відділення Каталонії від Іспанії. Після виборів дві провідні сепаратистські партії Каталонії домовилися сприяти переобранню К.Пучдемона на посаду глави Женералітату.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА