14:25 19.01.2018

ЄС очікує якнайшвидшого звільнення всіх українців, нелегально утримуваних у Криму та РФ

1 хв читати
ЄС очікує якнайшвидшого звільнення всіх українців, нелегально утримуваних у Криму та РФ

Європейський Союз виступає за надання повного доступу до анексованого Криму міжнародних експертів у сфері захисту прав людини й очікує якнайшвидшого звільнення всіх українців, нелегально утримуваних на півострові та в Росії, зазначено в заяві прес-секретаря ЄС.

Згідно з заявою, оприлюдненою у п'ятницю на сторінці Представництва ЄС в Україні в соцмережі Facebook, 16 січня кримський суд, юрисдикції якого ЄС не визнає, засудив до 3 років і 7 місяців колонії українця Володимира Балуха, відомого своєю незгодою з незаконною анексією Криму Російською Федерацією.

Крім того, 23 листопада 2017 року в м. Сімферополі за сумнівними обвинуваченнями затримали кримськотатарського активіста Бекіра Дегерменджі. "Зважаючи на критичний стан здоров'я затриманого, вкрай важливо негайно надати йому належну медичну допомогу", - наголошено в заяві.

У ЄС наполягають на наданні "повного, вільного та безперешкодного доступу" на півострів міжнародних експертів у сфері захисту прав людини. "Європейський Союз очікує якнайшвидшого звільнення всіх громадян України, яких нелегально утримують у незаконно анексованому Криму та в Росії. Євросоюз продовжує залишатися відданим ідеї повного дотримання політики невизнання незаконної анексії Криму та Севастополя", - зазначено в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА