15:24 19.01.2018

Білорусь отримує політичні вигоди від надання майданчика для Мінського процесу - Айвазовська

2 хв читати
Білорусь отримує політичні вигоди від надання майданчика для Мінського процесу - Айвазовська

Білорусь, надаючи майданчик для проведення переговорів щодо врегулювання конфлікту на сході України, отримує політичну вигоду, незалежно від успішності переговорного процесу, вважає представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи, координатор громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська.

"Приймаюча сторона отримує політичну та репутаційну вигоду від самого процесу, хоч би яким успішним чи неуспішним він був змістовно", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

На думку О.Айвазовської, місце проведення консультацій у форматі ТКГ щодо Донбасу має відповідати трьом базовим критеріям. "Політична нейтральність приймаючої сторони до всіх учасників, логістична зручність і гарантії безпеки - як фізичної, так і політико-інформаційної. Щодо логістики Мінськ дуже зручний, адже з Києва літаком - 50 хвилин льоту. Невтручання в сам процес білоруси забезпечили, як і організаційно сприяють сторонам. От щодо безпеки є питання, точніше, недостатнім є відчуття самої безпеки, принаймні в мене персонально. Не завжди це залежить від мінської влади, скоріше, накладається контекст відсутності російсько-білоруського кордону та дружньої держави з усіма наслідками", - зазначила вона.

При цьому О.Айвазовська додала: "Свою повну нейтральність Білорусь могла б підтвердити в ООН під час наступних голосувань стосовно резолюції щодо Криму та порушень прав людини там".

Як повідомлялося, в четвер, 18 січня, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв на прес-конференції в Нью-Йорку за підсумками засідання Ради безпеки ООН заявив, що президент США Дональд Трамп пропонує перенести з Мінська в інше місце переговори щодо врегулювання конфлікту в Україні. "Ми говорили про те, що "Мінськ-1" застопорився, в глухому куті, потрібен "Мінськ-2". Він (Дональд Трамп - ІФ) говорить: "Давай в іншому місці (проведемо - ІФ)". Я кажу: "Давайте", - розповів Н.Назарбаєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА