20:06 19.01.2018

За основу оборонної стратегії США візьмуть міжнародне суперництво

2 хв читати
За основу оборонної стратегії США візьмуть міжнародне суперництво

В основі національної оборонної стратегії США, яку міністр оборони Джеймс Меттіс представив в п'ятницю, буде лежати суперництво з іншими країнами, а не боротьба з тероризмом.

"Ми бачимо зростання волатильності і невизначеності на світовій арені і відновлення суперництва великих країн. Ми продовжимо кампанію по боротьбі з тероризмом, яку ми ведемо сьогодні, але головним завданням нової стратегії стане суперництво між великими державами", - заявив Меттіс.

"Нова стратегія відповідає сьогоднішньому часу, забезпечуючи американцям військовий захист їхнього способу життя ... щоб передати наступним поколінням свободу, якою ми насолоджуємося сьогодні", - зазначив глава Пентагону.

У тому ж виступі Меттіс позначив Росію і Китай як "зростаючі загрози", які прагнуть просувати в світі свої "авторитарні моделі".

"Ми стоїмо перед зростаючою загрозою з боку таких відмінних один від одного ревізіоністських сил як Китай і Росія - країн, які прагнуть створити світ, відповідний їх авторитарним моделям", - заявив він, зазначивши, що "(Росія і Китай - ІФ) прагнуть заволодіти правом вето над економічними, дипломатичними і оборонними рішеннями інших країн".

"Для успішної конкуренції будуть потрібні додаткові інвестиції, які будуть спрямовані на модернізацію ядерного арсеналу, розвитку кібер-військ і протиракетної оборони, а також на розвиток озброєнь для потенційних конфліктів в космосі", - підкреслив Меттіс.

Він додав, що "жоден ворог на будь-якому полі бою не завдав більше шкоди для боєготовності американських військ, ніж бюджетна плутанина".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА