11:59 22.01.2018

2017 рік в областях України став роком гучних корупційних скандалів

2 хв читати

Минулий рік був роком серйозних корупційних скандалів у регіонах, зазначають експерти.

"У нас є підстави говорити про те, що 2017 рік був роком гучних корупційних скандалів у регіонах... У нашому звіті наголошується, що в 16 областях з 24 були гучні корупційні скандали... І це реальні кримінальні провадження (ми говоримо про кримінальні провадження, а не про судові рішення)", - сказав генеральний директор Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в понеділок, представляючи "Дослідження діяльності голів обласних державних адміністрацій за 2017 рік".

Він нагадав, що в 4 областях - Кіровоградській, Одеській, Волинській та Дніпропетровській - були затримані за корупцію голови районних державних адміністрацій.

За словами директора КВУ, в двох областях були відкриті справи проти керівників комунальних підприємств (аеропорти "Миколаїв" і "Черкаси").

"Найбільш масштабна картина, на думку наших експертів, була на Полтавщині, де затримані начальник Управління інфраструктури ОДА, начальник поліції міста Лубни, начальник служби внутрішньої безпеки обласного управління та десятки дрібних чиновників служб та управлінь обласних державних адміністрацій", - сказав О.Кошель.

На його думку, ці факти свідчать про те, що, незважаючи ні на що, "в регіонах триває робота, принаймні частково, із зменшення масштабів корупції".

Під час дослідження 213 експертів з 24 областей України дали відповіді на запитання анкети, в якій пропонувалося оцінити діяльність голів облдержадміністрацій за 13 напрямами та поставити підсумкову оцінку від 0 до 10. У дослідженні не оцінювалася діяльність голови Київської міської державної адміністрації через подвійний статус посади: Віталій Кличко одночасно є і представником виконавчої влади, і обраним міським головою Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА