20:06 22.01.2018

І.Геращенко про заяву Ягланда: Соромно, що європейські колеги роблять вигляд, що не знають про порушення прав людини в РФ і на Донбасі

2 хв читати

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко висловлює жаль у зв'язку з заявою генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда про відсутність підстав для санкцій проти РФ.

"Генсек РЄ Ягланд, якого українські експерти назвали найбільшим дипломатичним розчаруванням 2017 року, в своїй промові в ПАРЄ пішов ще далі, ніж зазвичай, і заявив, що анексія і окупація не можуть бути підставами для санкцій. Мовляв, тільки пряме порушення 4-ї статті європейської конвенції з прав людини, такі, як смертна кара, катування, примусова рабська праця. Невже до Страсбурга не доходять новини з України?", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook в понеділок.

Вона нагадала про розстріли на Донбасі, випадках катування заручників і насильства над ними, залучення їх до рабської праці, катуванні в російських в'язницях кримчан-громадян України. "Чийгоз і Умеров (звільнені заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз - ІФ) розповідали про це в РЄ", - зазначила перший віце-спікер.

"Так соромно, що європейські колеги роблять вигляд, що нібито цього не знають. Але наша місія - як би їм не було неприємно це чути - щоразу нагадувати і про їх лояльності до тортур, якщо вони це підтримують", - заявила І. Геращенко.

За її словами, в групі Європейської народної партії зараз йде презентація кандидатів на посаду Комісара з прав людини. "Задала питання, як вони збираються фіксувати порушення прав людини на окупованих територіях, боротися з насильством і тортурами, незаконним утриманням і рабської працею. Моє питання продовжила Марія Іонова (заступник голови Комітету з питань європейської інтеграції, народний депутат фракції БПП - ІФ), яка задала питання про звільнення заручників і підтримку українських журналістів - полонених, Сущенко, Асєєва, Семени, режисера Сенцова", - розповіла політик.

"Це буде дуже важка сесія і важкий рік, ми бачимо, як багато європейців прагнуть закрити очі на очевидні речі, відстоювати цінність діалогу, забуваючи про ключові цінності - право на життя. Але ми, українська делегація, не збираємося плисти за течією і дати можливість забути про Крим і Донбас, заговорити ці теми", - резюмувала І.Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенатор США Грем: Путін - не легітимний президент, закликаю адміністрацію Байдена підтримати включення РФ до списку країн-спонсорів тероризму

Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні критично важливе - Зеленський на зустрічі з Гремом

Президент Литви: Ми маємо бути тими, хто встановлює правила для майбутнього, не Путін

Зеленський зустрівся із сенатором США Гремом у Києві - посольство США

Боррель про EURO5 млрд військової допомоги: Ми продовжимо підтримувати Україну, чого це не коштувало б

Глава Євроради закликав зміцнити оборонний потенціал Європи, перейти в режим "воєнної економіки"

Австрія здатна очолити міжнародну коаліцію з гумдопомоги Україні - Стефанчук

Комітет із нацбезпеки обговорив поправки щодо регламентації вилучення транспорту в законопроєкті про мобілізацію - Фріз

Китай розглядає можливість участі в інавгураційному Саміті миру - посол Китаю у Швейцарії

ЄС: Російські вибори на тимчасово окупованих територіях України незаконні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА