08:57 23.01.2018

Від Києва очікують Антикорупційного суду та імплементації Угоди про асоціацію

2 хв читати
Від Києва очікують Антикорупційного суду та імплементації Угоди про асоціацію

Західні партнери очікують від влади України створення відповідно до всіх стандартів Вищого антикорупційного суду та імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, передає радіо "Свобода".

"Якщо говорити, чого очікують від України за межами самої держави, то тут ідеться про декілька пунктів. Наразі критично важливим є правильне створення Вищого антикорупційного суду. Великим кроком, на який ми вже давно чекали, стало те, що президент Порошенко перед новим роком направив цей законопроект до Верховної Ради. Громадянське суспільство і міжнародна спільнота мають до нього кілька зауважень, які чітко визначила й Венеціанська комісія", - цитує заяву керівника групи підтримки України в Єврокомісії Пітера Вагнера на своєму сайті радіо "Свобода".

За його словами, другим важливим питанням, хоча й "більш технічним", є імплементація Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

"Зокрема, як знову забезпечити зростання економіки. Це дуже важливо перед виборами, щоб люди відчули переваги від проведення реформ", - додав П.Вагнер.

В інформації також нагадується, що групу підтримки України було створено в Єврокомісії у квітні 2014 року. Однією з місій групи є координація роботи з країнами ЄС для найефективнішого застосування європейських інвестицій у реформування України. Використовуючи досвід країн ЄС, 32 експерти Єврокомісії, а також Великої Британії, Нідерландів, Польщі та Литви, які розподілені на дев'ять тематичних груп, консультують і фінансову допомогу для кращого просування українських реформ.

Створення Вищого антикорупційного суду є однією із ключових вимог низки міжнародних партнерів, які дають Україні гроші в обмін на реформи.

Крім того, аналітики стверджували, що Україна виконала близько десятка з понад 80 зобов'язань, обумовлених в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА