12:08 23.01.2018

До Ради можуть пройти сім партії - опитування

2 хв читати
До Ради можуть пройти сім партії - опитування

 Сім політичних партій мають шанс пройти до українського парламенту у разі дострокових виборів, свідчать дані опитування Фонду "Демократичні ініціативи" ім Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Згідно з оприлюдненими на прес-конференції у вівторок в Києві даними опитування, у разі, якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі, найбільша кількість опитаних респондентів (8,7%) підтримали б партію ВО "Батьківщина", на другому місці партія "За життя "(6,7%), на третьому – партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність" (6,5%). "Іншу партію" готові підтримати 5,6%, не брали участі в голосуванні 17,3%, не змогли відповісти 19,1%.

Згідно з результатами опитування, 65% респондентів взяли б участь в дострокових виборах до Верховної Ради, якщо такі відбудуться, 20,8% - не брали б участі в голосуванні, 13,4% - не змогли відповісти.

При цьому серед тих, хто має намір брати участь у голосуванні, 12,1% респондентів віддали свої голоси за ВО "Батьківщина", за "Блок Петра Порошенка "Солідарність" проголосували б 9,2% опитаних, партія "За життя" набирає 8,8%, партія "Громадянська позиція "Анатолія Гриценка - 7,4%, партія "Об'єднання "Самопоміч"- 7%, по 6% набирають "Опозиційний блок" і Радикальна партія Олега Ляшка. Іншу партію готові підтримати 5,7% опитаних, а 16,6% респондентів не визначилися з відповіддю.

Загальнонаціональне дослідження проводилося Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 15 до 19 грудня 2017 року в усіх регіонах України за винятком АР Крим та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Опитано 2004 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА