14:03 23.01.2018

Українська делегація в ПАРЄ поставить питання про статус представників РФ на засіданні аd hoc комітету

2 хв читати
Українська делегація в ПАРЄ поставить питання про статус представників РФ на засіданні аd hoc комітету

Українська делегація в ПАРЄ поставить питання про те, в якому статусі на засіданні аd hoc комітету Асамблеї перебувають російські чиновники, повідомив віце-президент ПАРЄ, народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Володимир Ар’єв.

"Ми ставили питання, що людина, яка під санкціями (голова комітету Ради Федерації Росії з міжнародних справ Костянтин Косачов - ред.), не може брати участь, але в даному випадку Асамблея вважає, що кого Росія прислала, той і буде. Ми будемо сьогодні ставити це питання на комітеті аd hoc: власне, в якому статусі приїхали росіяни, оскільки чітко затверджено склад аd hoc комітету, він не передбачає, що членами будуть ті, хто не є представниками національної делегації. Делегації Росії на сьогодні де-факто і де-юре нема", - сказав В.Ар’єв в ефірі телеканалу "112.Україна" зі Страсбурга, повідомляє прес-служба партії "БПП" у вівторок.

За його словами, голландська делегація вимагатиме, щоб однією з тем була анексія Криму, агресія на Донбасі і відмова РФ співпрацювати зі слідчою групою, що розслідує катастрофу літака MH17 у небі над Донбасом у 2014 році.

"Я вже бачив лист голови голландської делегації, який вимагає, щоб у тому числі в цьому аd hoc комітеті однією з тем була анексія Криму, агресія на Донбасі та відмова РФ співпрацювати зі слідчою групою, що розслідує інцидент збивання літака MH17", - повідомив В.Ар’єв.

Він зазначив, що в ПАРЄ йде кампанія за повернення Росії до складу Асамблеї. "Є регламент, два роки. Потім розглядається питання про виключення країни. Виходить, що це може бути у кінці цього року. Цього тут ніхто не хоче, йде кампанія за те, щоб не допустити виходу Росії. Але у такому випадку можна сказати, що тут борються не за цінності, а за гроші", - додав нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА