15:25 24.01.2018

Волкер обговорив із Турчиновим ухвалений Радою закон щодо Донбасу та реформування українського ОПК

2 хв читати
Волкер обговорив із Турчиновим ухвалений Радою закон щодо Донбасу та реформування українського ОПК

 Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер обговорив із секретарем Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександром Турчиновим ухвалений Верховною Радою закон щодо забезпечення суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

"Зустрівся з секретарем РНБО України Олександром Турчиновим для обговорення законопроекту про реінтеграцію і необхідності захисту прав і безпеки громадян України, які проживають на Донбасі, плюс необхідності мирного вирішення конфлікту", - написав К.Волкер у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter у середу.

У свою чергу, прес-служба РНБО повідомила, що О.Турчинов і К.Волкер, крім цього закону, обговорили також ситуацію на сході країни, що склалася через військову агресію РФ, питання продовження санкцій проти Росії і реформування оборонно-промислового комплексу ( ОПК) України.

Секретар РНБО наголосив, що оскільки президент РФ Володимир Путін визнає лише силу, то "ми посилюємо вітчизняні Збройні сили, відновлюємо наші оборонні підприємства, розробляємо нову зброю і військову техніку".

Він також поінформував про кадрові зміни в наглядовій раді держконцерну "Укроборонпром", зазначивши, що оновлення його керівництва сприятиме ефективному реформуванню і впровадження у виробництво сучасних наукових розробок.

У свою чергу, К.Волкер наголосив: "Ми цінуємо співпрацю з вами і вітаємо процеси реформування сектору безпеки і оборони України".

Розповідаючи про санкції проти РФ, спецпредставник Держдепу США зазначив: "США постійно наголошує, що Росія несе відповідальність за те, що відбувається на Донбасі".

К.Волкер запевнив, що США робитиме все від них залежне, "щоб допомогти врегулювати ситуацію на сході України".

Як повідомлялося, К.Волкер прибув до Києва у вівторок. Він скасував поїздку на Донбас через погодні умови.

26 січня в Дубаї К.Волкер має намір зустрітися з помічником президента РФ Владиславом Сурковим.

Як повідомлялося, 18 січня Верховна Рада ухвалила закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях", що, зокрема, визнає Російську Федерацію державою-агресором. Документ ще не підписав президент. Закон вступає в силу наступного дня після його опублікування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА