15:29 24.01.2018

На сайті президента України оприлюднено список кандидатів у члени ЦВК

2 хв читати
На сайті президента України оприлюднено список кандидатів у члени ЦВК

Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект постанови про призначення членами Центральної виборчої комісії (ЦВК) 14 кандидатів, їх список оприлюднено на офіційному сайті глави Української держави.

У списку значаться: Алла Басалаєва, яка, за даними цивільної мережі "Опора", є суддею Дарницького райсуду Києва, Наталія Бернацька, що обіймає посаду першого заступника міністра юстиції України, директор департаменту аналітичної роботи та організації управління МВС України Михайло Вербенський, народний депутат фракції "Народний фронт" Ірина Єфремова.

Також до списку увійшли заступники голови секретаріату парламентського комітету з питань правової політики та правосуддя Ольга Желтова, адвокат Олег Конопольський, юрисконсульт Світлана Кустова, доцент кафедри конституційного та адміністративного права Київського національного університету ім. Шевченка Ольга Лотюк, завідувач відділу моніторингу діяльності місцевих органів влади та підтримки їх правотворчих ініціатив Департаменту місцевого самоврядування та децентралізації Адміністрації президента України Віталій Плукар.

Крім того, в поданому списку - громадський активіст, екс-заступник голови правління Комітету виборців України Євген Радченко, нотаріус, екс-заступник міністра Кабміну Надія Синиця, керівник практики міжнародної торгівлі і міжнародного арбітражу юридичної фірми Sayenko Kharenko Тетяна Сліпачук, викладач Києво-Могилянської академії Леонтій Шипілов і народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Тетяна Юзькова.

Кандидатуру А.Басалаєвої внесла депутатська група "Партія "Відродження", фракція "Самопоміч" внесла кандидатуру Є.Радченка, фракція Радикальної партії - Т.Юзькової. Від партії "Народний фронт" запропоновані Н.Бернацька, І.Єфремова, Л.Шипілов, а також імовірно Н.Синиця та О.Конопольський. Від партії "БПП "Солідарність" внесені М.Вербенський, О.Желтова, С.Кустова, О.Лотюк, В.Плукар, імовірно Т.Сліпачук.

Як повідомлялося, в липні 2016 року президент України вніс до Верховної Ради проект постанови про призначення членами ЦВК 11 осіб. Він також вніс проект постанови про звільнення 12 членів ЦВК, зокрема голови комісії Михайла Охендовського. Тоді лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Гринів заявив, що в парламенті поки що не знайдено консенсусу з питання обрання нового складу ЦВК.

3 жовтня 2016 року голова ВР України Андрій Парубій повідомив про намір звернутися до президента П.Порошенка з пропозицією повторно внести подання про призначення членів ЦВК.

23 січня П.Порошенко підписав подання на призначення нових членів ЦВК, а також підписав лист про звільнення з посади членів ЦВК у зв'язку із завершенням терміну їхніх повноважень.

У 12 із 15 членів ЦВК термін повноважень закінчився 1 червня 2014 року, ще в одного члена ЦВК - у лютому 2017 року, але вони продовжують виконувати свої обов'язки. Двох членів ЦВК було призначено у квітні 2014 року.

Згідно з Конституцією України, ВР призначає і звільняє членів ЦВК за поданням президента, термін повноважень - сім років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА