17:43 24.01.2018

ПАРЄ закликає РФ дотримуватися зобов'язань держави-окупанта в Криму - резолюція

2 хв читати
ПАРЄ закликає РФ дотримуватися зобов'язань держави-окупанта в Криму - резолюція

 Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) закликає Російську Федерацію виконувати згідно з міжнародним правом обов'язки держави-окупанта й засуджує зміну демографічного складу населення анексованого Криму.

"Асамблея суворо засуджує російську політику щодо зміни демографічного складу населення в незаконно анексованому Криму через примус проукраїнського населення, зокрема кримських татар, залишити свою батьківщину, тоді як міграція російського населення на півострів збільшується, і закликає РФ припинити такі репресії", - зазначено в резолюції, затвердженій ПАРЄ в середу.

У резолюції також міститься заклик до Росії дотримуватися зобов'язань, згідно з міжнародним правом, як держави-окупанта, й забезпечити дотримання прав людини та безпеку людей, які проживають в окупованому нею Криму.

"Асамблея наполегливо закликає російську владу дотримуватися обов'язків відповідно до застосовуваних міжнародним правом як держава-окупант і гарантувати дотримання прав людини та безпеки всіх людей, котрі проживають в окупованому Криму", - йдеться в документі.

Крім того, члени ПАРЄ звертаються до РФ із тим, щоб було скасовано заборону на діяльність меджлісу кримськотатарського народу, відповідно до тимчасових заходів Міжнародного суду у справі України проти Росії (від 19 квітня 2017 року).

Асамблея також закликає РФ припинити надавати фінансову та військову підтримку незаконним збройним формуванням, які діють у Донецькій і Луганській областях, припинити визнавати документи, зокрема рішення судів, видані на території, підконтрольній НЗФ.

У резолюції міститься заклик до Росії звільнити захоплених і ув'язнених українців у РФ та Криму, а доти - дозволити моніторити стан їхнього здоров'я та умови утримання міжнародним організаціям. Крім того, Росії нагадують про необхідність виконати раніше ухвалені в ПАРЄ резолюції у зв'язку з анексією Криму та агресією РФ проти України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА