19:56 24.01.2018

США підтримали ідею Франції про міжнародне партнерство проти хімзброї

2 хв читати
США підтримали ідею Франції про міжнародне партнерство проти хімзброї

США підтримали пропозицію Франції про створення міжнародного партнерства проти використання хімічної ядерної зброї, заявили в Білому домі.

"США рішуче підтримують це очолюване Францією партнерство, покликане привернути до відповідальності тих, хто винен у застосуванні хімзброї в будь-якій частині світу. Мета полягає в тому, щоб запобігти подальшій ерозії універсальних норм проти застосування хімзброї", - йдеться в поширеній у середу заяві прес- секретаря Білого дому.

"Це партнерство має особливо важливе значення, беручи до уваги неодноразово застосоване Росією вето щодо спільного механізму ООН і ОЗХЗ з розслідування застосування хімзброї", - йдеться в документі.

"Це єдиний незалежний і неупереджений інструмент міжнародного співтовариства покликаний виявляти тих, хто винен у нападах із застосуванням хімічної зброї в Сирії", - зазначив прес-секретар Білого дому.

Також повідомлялося, що Париж скличе конференцію з розслідування хіматак. Франція також ввела санкції проти пов'язаних з сирійською хімзброєю компаній.

США раніше неодноразово звинувачували Росію в приховуванні причетності Асада до хіматак. Заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков в свою чергу назвав "брудними і брехливими" ці звинувачення.

18 листопада минулого року механізм з розслідування хімічних атак в Сирії (СМР) припинив своє існування, коли Рада Безпеки ООН не змогла домовитися про продовження мандата експертів, які розслідували застосування хімзброї. Росія наклала вето на американський проект резолюції, проти нього проголосувала також Болівія, при цьому Китай і Єгипет утрималися. У свою чергу сім країн відмовилися підтримати запропонований Росією, Болівією і Китаєм варіант резолюції, проект не отримав необхідної більшості голосів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА