Політика

Порошенко в Давосі розпочав переговори з директором-розпорядником МВФ Лагард

У швейцарському Давосі, де відбувається 48-ме щорічне засідання Всесвітнього економічного форуму, розпочалася зустріч президента України Петра Порошенка та директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард.

"Розпочалися переговори президента з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард. #Davos", - написав у своєму акаунті у Twitter прес-секретар глави Української держави Святослав Цеголко близько 20.00 середи (за к. ч.).

Як повідомлялося, 18 січня прес-секретар МВФ Джеррі Райс припустив, що К.Лагард і П.Порошенко обговорять у Давосі прогрес країни у виконанні програми EFF.

"Так, вони планують зустріч у Давосі. Про що буде бесіда - це предмет їхньої домовленості. Я припускаю, що вони обговорюватимуть хід і перспективи реформ в Україні, зокрема ті з них, які дадуть можливість завершити черговий перегляд програми (EFF - ІФ)", - сказав він під час брифінгу у Вашингтоні.

Водночас Рада з фінансової стабільності України, що об'єднує Мінфін, Нацбанк та інших фінрегуляторів, в оприлюдненій заяві зазначила, що основним фактором ризику для фінансової стабільності на сьогодні є затримка у продовженні співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і надходженні наступного траншу офіційного фінансування.

"З огляду на необхідність повернення у 2018-2019 рр. понад $10 млрд у рамках виплат за зовнішній державним боргом ризик подальшої затримки з реалізацією програми з МВФ на сьогодні залишається ключовим для України", - йдеться в оприлюдненому 23 січня ввечері повідомленні ради на сайті Мінфіну за підсумками засідання 19 січня.

Рада пояснила, що така затримка перешкоджає залученню коштів від інших міжнародних партнерів України, а також може призвести до зростання вартості запозичень на зовнішніх ринках. "Рада закликала всі зацікавлені державні органи сприяти продовженню співпраці з МВФ та іншими міжнародними донорами", - наголошується в документі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ