20:26 24.01.2018

Порошенко в Давосі розпочав переговори з директором-розпорядником МВФ Лагард

2 хв читати
Порошенко в Давосі розпочав переговори з директором-розпорядником МВФ Лагард

У швейцарському Давосі, де відбувається 48-ме щорічне засідання Всесвітнього економічного форуму, розпочалася зустріч президента України Петра Порошенка та директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард.

"Розпочалися переговори президента з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард. #Davos", - написав у своєму акаунті у Twitter прес-секретар глави Української держави Святослав Цеголко близько 20.00 середи (за к. ч.).

Як повідомлялося, 18 січня прес-секретар МВФ Джеррі Райс припустив, що К.Лагард і П.Порошенко обговорять у Давосі прогрес країни у виконанні програми EFF.

"Так, вони планують зустріч у Давосі. Про що буде бесіда - це предмет їхньої домовленості. Я припускаю, що вони обговорюватимуть хід і перспективи реформ в Україні, зокрема ті з них, які дадуть можливість завершити черговий перегляд програми (EFF - ІФ)", - сказав він під час брифінгу у Вашингтоні.

Водночас Рада з фінансової стабільності України, що об'єднує Мінфін, Нацбанк та інших фінрегуляторів, в оприлюдненій заяві зазначила, що основним фактором ризику для фінансової стабільності на сьогодні є затримка у продовженні співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і надходженні наступного траншу офіційного фінансування.

"З огляду на необхідність повернення у 2018-2019 рр. понад $10 млрд у рамках виплат за зовнішній державним боргом ризик подальшої затримки з реалізацією програми з МВФ на сьогодні залишається ключовим для України", - йдеться в оприлюдненому 23 січня ввечері повідомленні ради на сайті Мінфіну за підсумками засідання 19 січня.

Рада пояснила, що така затримка перешкоджає залученню коштів від інших міжнародних партнерів України, а також може призвести до зростання вартості запозичень на зовнішніх ринках. "Рада закликала всі зацікавлені державні органи сприяти продовженню співпраці з МВФ та іншими міжнародними донорами", - наголошується в документі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА