21:47 24.01.2018

РФ перегляне свою позицію з Донбасу, коли окупація території України стане їй невигідна

2 хв читати
РФ перегляне свою позицію з Донбасу, коли окупація території України стане їй невигідна

Росія перегляне свою позицію щодо Донбасу, коли прийде до висновку, що окупація території України більше не в її інтересах, але поки Москва продовжує заперечувати свою безпосередню участь в конфлікті на сході України, повідомив спецпредставник США Курт Волкер.

"Мінські угоди дуже важливі. По-перше, вони є інструментом, згідно з яким Росія підтверджує свою прихильність до відновлення суверенітета і територіальної цілісності України. Це дуже важливо. Реінтеграція цих територій до складу України - а це частина Мінських угод - має стати основою резолюції Радбезу ООН. По-друге, Мінські угоди мають усі необхідні для цього елементи: режим припинення вогню, відведення важкого озброєння, місцеві вибори, амністія для тих, хто брав участь у військовому конфлікті, особливий статус для сходу України, який повинен бути зафіксований в Конституції України", - сказав К.Волкер в інтерв'ю DW, оприлюдненому в середу.

За його словами, всі ці пункти Мінських угод можуть бути виконані і можуть стати основою для реінтеграції цього регіону. "Але проблема в тому, що реалізовані вони не були. В основному через те, що ті сили, якими керує Росія, не припиняють бойових дій і не виводять війська", - зазначив К.Волкер.

Спецпредставник США висловив припущення, що Київ вважає, що Мінські угоди провалилися, оскільки вони не привели до завершення конфлікту, однак нагадав, що "українська сторона має низку зобов'язань" згідно Мінським угодам, таких як проведення виборів, надання особливого статусу Донбасу, амністія . "І вони це знають", - додав К.Волкер.

Разом з тим, за його словами, Росія повинна почати виконувати Мінські угоди. "Росії потрібно прийняти принципове рішення: припинити конфлікт і встановити мир. Наразі Росія, як і раніше, продовжує заперечувати свою безпосередню участь, наполягаючи, що для стабілізації ситуації на сході України, необхідно мати справу з підконтрольними РФ структурами в регіоні. Поки справи йдуть саме так, ситуація не вирішиться", - сказав К.Волкер.

"Ми всі сподіваємося, що Росія перегляне свою позицію, а її керівництво дійде висновку, що окупація території України більше не в його інтересах", - сказав Спецпредставник США.

Він додав, що санкції будуть сильніше впливати на РФ, якщо будуть продовжуватися, "а це так і буде". "Усі розуміють, що з часом це буде наносити Росії все більше шкоди. В РФ хочуть, щоб санкції зняли, але умовами для їх зняття є фактичне виконання Мінських угод", - сказав К.Волкер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА