13:17 26.01.2018

Україна змогла зупинити "бліцкриг" з повернення РФ до ПАРЄ - Ар’єв

2 хв читати
Україна змогла зупинити "бліцкриг" з повернення РФ до ПАРЄ - Ар’єв

 Українська сторона змогла перешкодити реалізації ініціативи повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи, заявляє віце-президент ПАРЄ, народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Володимир Ар’єв.

"Нам вдалося зупинити бліцкриг з повернення РФ і провести багато важливих переговорів, які додають оптимізму на майбутнє. Наша боротьба за правду, верховенство права і права людини триває. В сесії ПАРЄ-2018 все тільки попереду", - написав В.Ар’єв на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

За його словами, ПАРЄ підтримала важливі поправки української делегації до резолюції "Розвиток процедури моніторингу". "Крім чергового нагадування про агресію на Донбасі і анексію Криму, Асамблея знову виставила вимогу РФ виконувати резолюції ПАРЄ з цих питань. У контексті зусиль генсека Ради Європи та інших прихильників повернення РФ без передумов це може бути важливим сигналом для тих, хто хоче продати принципи за відновлення російського фінансування".

Як повідомлялося, в 2014 році делегація РФ через ситуацію навколо України була позбавлена основних прав - права брати участь у голосуванні, в керівних структурах Асамблеї та її спостережних місіях. У відповідь парламентарі РФ відмовилися приїжджати на сесії Асамблеї.

У 2017 році ПАРЄ більшістю голосів затвердила рішення, яке має на меті зняття політичних санкцій з делегації РФ. Цю норму підтримала переважна більшість депутатів ПАРЄ, запропоновані Україною поправки провалилися, причому голоси розділилися в пропорції 60:30.

Водночас 12 жовтня Загальний комітет ПАРЄ і Комітет міністрів Ради Європи (КМРЄ) не зміг ухвалити рішення про створення робочої групи з реформуванню РЄ, що передбачає повернення делегації РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА