12:05 29.01.2018

Напад російських силовиків на "Кримську солідарність" свідчить про боязнь перед кримчанами, що допомагають одне одному - Клімкін

2 хв читати
Напад російських силовиків на "Кримську солідарність" свідчить про боязнь перед кримчанами, що допомагають одне одному - Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін після того, як напередодні в окупованому Росією Криму на зустріч громадського об'єднання "Кримська ініціатива" увірвалися представники так званих правоохоронних органів, нагадав про вимогу демократичного світу припинити порушення прав людини та політичні переслідування на півострові.

"Російські окупанти увірвались на зустріч громадського об'єднання "Кримська солідарність". Це ж треба так боятися того, що кримчани допомагають один одному і підтримують сім'ї політв'язнів. Припинити порушення прав людини і політичне переслідування в окупованому Криму - вимога всього демократичного світу до РФ", - написав П.Клімкін на своїй сторінці в Twitter у понеділок.

Як повідомлялося, 27 січня, на зустріч учасників кримськотатарського громадського руху "Кримська солідарність" у м. Судаку вторглися співробітники т. зв. правоохоронних органів, повідомив депутат України фракції "Блок Петра Порошенка", голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Незабаром після початку зборів, в яких брали участь близько 150 людей, - близькі та родичі кримських політв'язнів, члени регіональних і місцевих меджлісів, активісти кримськотатарського національного руху, адвокати, увірвалися 60-70 співробітників окупаційної поліції, ВМОП, Центру з протидії екстремізму. Були помічені також силовики, позначені шевронами Росгвардії. До місця проведення зборів підтягнули автозаки", - написав він на своїй сторінці у Facebook у неділю.

За його словами, "правоохоронці" пояснили своє вторгнення тим, що до них начебто надійшла інформація про наявність зброї в приміщенні, де відбувається зустріч.

Пізніше він також закликав кримчан бойкотувати вибори президента РФ.

"З іншого боку, дуже яскрава і переконлива акція, яка в максимально дохідливій формі показує всім жителям Криму, як поводитися 18 березня 2018 року, коли окупанти призначили незаконні вибори "президента" Росії", - написав політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА