19:17 03.02.2018

Парламент може прийняти Закон про національну безпеку України вже в 1-му кварталі 2018

2 хв читати
Парламент може прийняти Закон про національну безпеку України вже в 1-му кварталі 2018

Міністр оборони України Степан Полторак наголошує на важливості законопроекту про національну безпеку країни і розраховує, що Верховна Рада зможе прийняти цю законодавчу ініціативу вже в першому кварталі поточного року.

"Ми налаштовані на те, щоб (бажано) парламент цей закон прийняв у першому кварталі", - сказав глава Міноборони в інтерв'ю українській службі "Голос Америки".

Він нагадав, що 17 січня на засіданні Ради національної безпеки і оборони України було розглянуто і схвалено проект закону про національну безпеку, "який найближчим часом буде поданий до Верховної Ради".

"У ньому чітко визначені всі пріоритети, які відповідають Стратегічному оборонному бюлетеню. Там чітко визначено, що новий цивільний міністр оборони повинен бути з 1 січня 2019 року", - підкреслив С.Полторак.

Раніше міністр оборони США Джеймс Меттіс (James N. Mattis) наголосив на пріоритетності закону про національну безпеку України і закликав владу країни якомога швидше прийняти цю ініціативу. "Він (...) висловив надію, що адміністрація президента і український парламент - Верховна Рада України - зроблять швидкі кроки і ухвалять законодавство, яке забезпечить міцну правову основу для здійснення реформ в обороні в підтримку безпечної і демократичної України", - сказав глава Пентагону на зустрічі зі С.Полтораком.

Як повідомлялося, 17 січня РНБО схвалила законопроект "Про національну безпеку України", який повинен стати основою для розробки та оновлення законодавства у сфері національної безпеки і оборони. С.Полторак задоволений проектом закону і зазначив, що той враховує всі пропозиції українського оборонного відомства.

За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, закон "Про національну безпеку України" повинен узагальнити і привести до єдиного знаменника всі вже здійснені і заплановані реформи сектора безпеки і оборони країни, об'єднати не тільки базові основи національної безпеки, а й питання демократичного цивільного контролю та основи планування в цих сферах. "Якнайшвидше прийняття цього законопроекту має стати важливим елементом в сфері захисту української державності та протидії російської агресії", - підкреслив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА