16:43 04.02.2018

Грузія і ЄС обговорять у Брюсселі реалізацію Угоди про асоціацію та пріоритети співпраці

2 хв читати

Прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі разом із членами урядової делегації візьме участь у черговому засіданні Ради Асоціації Грузії і ЄС, яке відбудеться в понеділок у Брюсселі, повідомляє прес-служба адміністрації уряду.

На засіданні буде обговорено прогрес, досягнутий в ході реалізації Угоди про асоціацію між Грузією і ЄС, а також угоду про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі. Крім того, сторони розглянуть оновлений порядок денний асоціації, що охоплює пріоритетні напрямки співпраці до 2020 року, зазначили в прес-службі.

Після завершення пленарного засідання Г.Квірікашвілі і верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні проведуть спільну прес-конференцію.

У Брюсселі заплановано також зустріч прем'єра Грузії з комісаром ЄС з питань торгівлі Сесілією Мальмстрем і двосторонні зустрічі членів грузинської делегації з європейськими колегами.

У складі урядової делегації Грузії, яку очолює прем'єр-міністр, – перший віце-прем'єр, міністр економіки і стійкого розвитку Дмитро Кумсішвілі, віце-прем'єр, глава МЗС Михайло Джанелідзе, міністр оборони Леван Ізорія, міністр охорони навколишнього середовища і сільського господарства Леван Давіташвілі, міністр регіонального розвитку та інфраструктури Зураб Алавідзе, а також держміністр з питань примирення і громадянської рівноправності Кетеван Ціхелашвілі.

Рада з асоціації є верховним формальним органом, який було створено в рамках угоди про асоціацію Грузії з Євросоюзом із метою моніторингу його здійснення і обговорення порядку денного.

Угода про асоціацію Грузії з ЄС, що передбачає компонент глибокого і всеосяжного вільного торгового простору (DCFTA), була підписана 27 червня 2014 року в Брюсселі. 1 липня 2016 року вона набула чинності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА