10:27 06.02.2018

Прокуратура Запоріжжя відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності з боку депутата від "Опоблоку"

2 хв читати
Прокуратура Запоріжжя відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності з боку депутата від "Опоблоку"

Запорізька прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності з боку депутата Запорізької міськради від "Опоблоку", який під час пленарного засідання сесії міськради відібрав у журналіста диктофон і знищив аудіозапис.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області, прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), реагуючи на публікацію журналістів одного із запорізьких інтернет-видань у соцмережі Facebook.

У своєму пості журналіст повідомляв про те, що під час 25-ї сесії запорізької міськради, яка відбулася 31 січня 2018 року, депутат Запорізької міськради відібрав у нього диктофон, витягнув із нього батарейки, тим самим знищивши запис того, що відбувається на пленарному засіданні сесії.

Інформацію про подію на сесії Запорізької міськради внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Триває досудове розслідування.

Виходячи з інформації, розміщеної у Facebook, йдеться про журналіста місцевого інтернет-видання Олександра Чубукіна, який заявив у своїй публікації про те, що під час пленарного засідання в Запорізькій міськраді його журналістській діяльності перешкоджав депутат, - "опоблоковець" Олександр Ніколаєнко, який, вилучивши у нього диктофон, начебто заявив, що "не по-чоловічому записувати на диктофон розмови депутатів на сесії".

Як повідомлялося, саме на першому пленарному засіданні 25-ї сесії Запорізької міськради депутати чотирьох фракцій Запорізької міської ради – "Батьківщина", "Солідарність", "УКРОП" і "Самопоміч" – покинули сесійну залу мерії, заявивши про узурпацію влади в Запоріжжі мерією та промерськими фракціями - "Опоблоку", "Нашого краю" і "Нової політики", які, перебуваючи в більшості, відхиляють усі проекти рішень "демократичних" фракцій, які "життєво важливі для розвитку міста".

З огляду на демарш депутатів сесію міськради було завершено достроково. Друге пленарне засідання 25-ї сесії Запорізької міськради призначено на 7 лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА