12:24 06.02.2018

Антикорупційний суд може розпочати роботу в Україні в 2019 році - І.Геращенко

2 хв читати
Антикорупційний суд може розпочати роботу в Україні в 2019 році - І.Геращенко

Закон про Антикорупційний суд може бути ухвалений Верховною Радою в цілому 2018 року і зможе розпочати роботу в 2019 році, висловила сподівання перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко.

В інтерв'ю парламентській газеті "Голос України", опублікованому у вівторок, відповідаючи на запитання, коли може бути ухвалено в цілому закон про Антикорупційний суд, і коли в Україні розпочне роботу Вищий антикорупційний суд, І.Геращенко сказала: "У мене немає сумнівів, що всі депутати усвідомлюють відповідальність за голосування за цей законопроект, і він буде прийнятий. Президент (президент України Петро Порошенко - ІФ) подав свою версію, її можна доопрацювати до другого читання на рівні поправок".

За словами першого віце-спікера, під час першого пленарного тижня українського парламенту депутати можуть розглянути законопроект про Антикорупційний суд у першому читанні, а потім доопрацювати його до другого читання, "внести поправки й ухвалити відредагований, поліпшений, посилений законопроект".

"У нас є всі шанси в 2018-му і ухвалити закон про Антикорупційний суд, і підготувати всі передумови для його створення, адже суд не розпочне роботу на другий день після підписання закону. А в 2019-му Антикорупційний суд може запрацювати", - сказала вона.

Як повідомлялося, в січні 2018 року представник президента України в парламенті Ірина Луценко (фракція "Блок Петра Порошенка") заявила, що законопроект про Антикорупційний суд зазнає змін після першого читання у Верховній Раді, в ньому буде враховано рекомендації Венеціанської комісії та Міжнародного валютного фонду (МВФ), і, за оптимістичними прогнозами, суд зможе розпочати роботу за півроку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА