16:29 06.02.2018

Питання щодо кандидатури в члени ЦВК від Опоблоку узгоджується

2 хв читати
Питання щодо кандидатури в члени ЦВК від Опоблоку узгоджується

Питання щодо кандидатури в члени Центральної виборчої комісії від фракції "Опозиційний блок" узгоджується додатково, повідомила представник президента України в парламенті Ірина Луценко (фракція "Блок Петра Порошенка").

І.Луценко у вівторок на своїй сторінці в соцмережі Facebook зазначила, що одним із найважливіших питань нової сесії Верховної Ради буде кадрове питання, зокрема призначення нового складу ЦВК.

"Представлені від різних партій і груп, президент вніс 14 кандидатур. Додатково узгоджується питання щодо кандидатури від Опоблоку. Хочу наголосити, що ніякого блокування жодної партії або групи з боку Адміністрації президента не відбувається", - написала І.Луценко.

За її припущенням, голосування з цього питання в парламенті відбудеться наступного пленарного тижня.

Крім того, як зазначила нардеп, на цій сесії у ВР має відбутися голосування за відставку Валерії Гонтаревої з посади голови Національного банку України та призначення на цю посаду Якова Смолія.

"Смолій уже відзвітував перед профільним комітетом, була хороша бесіда, і більшість проголосувала підтримати його кандидатуру. Тобто, є узгодження на рівні комітету. Думаю, це питання парламент розгляне наступного пленарного тижня", - повідомила І.Луценко.

Вона висловила сподівання, що два ці голосування народних депутатів розблокують інші кадрові рішення: щодо призначення міністрів, керівника Рахункової палати, омбудсмена.

Як повідомлялося, 31 січня 2018 року партія "Опозиційний блок" повідомила, що надіслала листи послам країн "Великої сімки" (G7) і Представництву Євросоюзу, в якому інформувала, що президент України Петро Порошенко порушує права опозиційної політичної сили, не подавши претендентів від їхньої фракції до складу ЦВК.

"Ігнорування президентом України кандидатур від нашої політичної сили не відповідає встановленим у демократичному світі принципам забезпечення об'єктивності та неупередженості виборчого процесу", - йдеться в листі Опоблоку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА