18:36 06.02.2018

Військові моряки, які зберегли в Криму вірність присязі, мають отримати від держави нове житло - нардеп Фріз

2 хв читати
Військові моряки, які зберегли в Криму вірність присязі, мають отримати від держави нове житло - нардеп Фріз

 Народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка" Ірина Фріз заявляє про необхідність вирішення проблеми забезпечення житлом українських військовослужбовців, які у 2014 році вийшли з території Автономної Республіки Крим.

"Вони втратили майже все своє майно. Окупаційна влада Російської Федерації захопила їхнє житло і вважає нечинними документи про приватизацію квартир на території Криму. Прихвосні Кремля на території АРК діють як мародери: захоплюють квартири разом з особистими речами, шантажують родичів і знайомих військовослужбовців, які проживають на окупованій території", - зазначила І.Фріз у блозі інтернет-видання "Лівий берег".

При цьому парламентарій зазначає, що держава "поки що залишається осторонь їхніх проблем". "34 військовослужбовці (переважно це офіцери) разом зі своїми родинами живуть у казармах, тимчасових найманих помешканнях, гуртожитках. Вони не можуть продати житло в Криму, адже окупаційні сили не визнають їхні документи на право власності. За законодавством України вони також не мають можливості отримати постійне житло, адже скористалися правом приватизації в Криму. Люди опинилися в заручниках чинних законодавчих норм", - пише вона.

І.Фріз вважає, що ситуацію необхідно вирішити, а військовослужбовці українського флоту в Криму мають отримати рівноцінне житло за місцем несення служби. "Існує декілька можливих варіантів вирішення цього питання: закупівля житла, компенсаційні виплати, анулювання приватизації в Криму, що дасть їм змогу відновити можливість скористатися цим правом через форс-мажорні обставини втрати майна, грошова компенсація через санкційний арешт російського майна в Україні. Але в будь-якому разі це питання має бути вирішене", - наголошує вона.

За словами депутата, це мінімум, який держава має зробити в цьому випадку. "Розуміючи всю адміністративно-процедурну бюрократію з квартирним питанням у ЗСУ, я переконана, що військовослужбовцям ВМС України, які виконали наказ у 2014 році - вийти з АР Крим, зберегли вірність присязі - служити народу України, держава зобов’язана повернути віру в справедливість. Той, хто не торгує Батьківщиною, заслуговує як на пошану, так і на матеріальне забезпечення", - резюмувала І.Фріз у замітці на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА