20:26 06.02.2018

ЄС розраховує на ухвалення ВР до кінця тижня закону про стратегічну екологічну оцінку

1 хв читати
ЄС розраховує на ухвалення ВР до кінця тижня закону про стратегічну екологічну оцінку

У представництві Європейського Союзу в Україні зазначають, що законопроект №6106 "Про стратегічну екологічну оцінку" є останнім документом у сфері охорони навколишнього середовища, ухвалення якого очікують від України, і сподіваються на схвалення українським парламентом уже цього тижня.

"Сподіваємося, що цього тижня Верховна Рада прийме закон "Про стратегічну екологічну оцінку" (№6106). Після ухвалення минулого року закону "Про оцінку впливу на довкілля" це єдиний документ у сфері охорони навколишнього середовища, якого не вистачає. Також це одне з міжнародних зобов'язань України", - повідомляється в мікроблозі Представництва ЄС в Україні в соцмережі Twitter.

Як повідомлялося, Верховна Рада підтримала законопроект №6106 в першому читанні 24 травня 231 голосом.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, метою цього проекту закону є встановлення сфери застосування та порядку здійснення стратегічної екологічної оцінки, механізму проведення транскордонних консультацій, інформування про прийняте рішення та моніторингу впливу виконання документів державного планування на довкілля.

Законопроект передбачає встановлення механізму стратегічної екологічної оцінки та внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення охорони навколишнього природного середовища під час планування суспільного розвитку та господарської діяльності з урахуванням пріоритетності факторів впливу на довкілля, зокрема на здоров'я населення, та забезпечення існування екосистем у процесі ухвалення стратегічних рішень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА