16:26 09.02.2018

У ЦВК зазначають, що пропозиції кандидатів у нові члени Комісії збігаються з її поточними планами

2 хв читати
У ЦВК зазначають, що пропозиції кандидатів у нові члени Комісії збігаються з її поточними планами

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський під час робочої зустрічі з делегацією Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ обговорив низку питань, пов'язаних із необхідністю формування нового складу ЦВК і призначенням 13 нових членів комісії, повідомляє відділ взаємодії зі ЗМІ ЦВК у п'ятницю.

"Ми з колегами задоволені тим, що бачення, пропозиції та ідеї фахівців, які можуть колись прийти нам на заміну, майже повністю збігаються з поточними планами роботи комісії, з тим, що ми вже зробили за останні роки і продовжуємо робити зараз. Це дає надію на збереження найкращих практик у діяльності ЦВК, збереження наступності в її роботі", - наголосив М.Охендовський.

Сторони висловили сподівання, що новий склад комісії продовжить співпрацю з БДІПЛ ОБСЕ та обговорили стан імплементації рекомендацій, які містяться в попередніх звітах БДІПЛ за результатами спостереження за виборами в Україні.

Як повідомлялося, 24 січня на офіційному сайті глави Української держави було оприлюднено список 14 президентських кандидатів у човни ЦВК. 5 лютого голова ВР Аандрій Парубій повідомив, що президент України П.Порошенко вніс подання на членів Центральної виборчої комісії, спікер парламенту дав доручення відправити документи кандидатів на спецперевірку.

Згідно з Конституцією України, ВР призначає і звільняє членів ЦВК за поданням президента, термін повноважень - сім років. У 12 із 15 членів ЦВК термін повноважень закінчився 1 червня 2014 року, ще в одного члена ЦВК - у лютому 2017 року, але вони продовжують виконувати свої обов'язки. Двох членів ЦВК було призначено у квітні 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА