09:49 12.02.2018

США і Південна Корея домовилися про подальші дипломатичні кроки щодо Пхеньяна

2 хв читати
США і Південна Корея домовилися про подальші дипломатичні кроки щодо Пхеньяна

 США і Південна Корея досягли домовленостей про умови, за яких обидві країни продовжать спільні дипломатичні зусилля щодо Північної Кореї, повідомило видання The Washington Post.

Воно зазначає, що спочатку це питання буде вирішуватися південнокорейською стороною, потім за певних умов можуть відбутися прямі переговори між Вашингтоном і Пхеньяном.

Газета пише, що домовленість про таку послідовність була досягнута між президентом Південної Кореї Мун Чже Іном і віце-президентом США Майком Пенсом, який відвідав церемонію відкриття Олімпіади в південнокорейському Пхенчхані.

The Washington Post цитує М.Пенса, який заявив кореспонденту видання на шляху з Північної Кореї, що підхід США полягатиме в "максимальному тиску (на КНДР - ІФ) за одночасної залученості (в дипломатичний процес - ІФ)".

Проте віце-президент підкреслив: "Кампанія з максимального тиску і його посилення буде продовжена. Але якщо ви хочете говорити - говорімо".

Як наголошується в публікації, Мун Чже Ін запевнив М.Пенса, що він чітко роз'яснить Півночі, що ті не мають розраховувати на економічні та дипломатичні послаблення тільки завдяки переговорам. Це можливо лише за умови обговорення конкретних кроків у напрямку денуклеаризації.

Молодша сестра лідера КНДР Кім Чен Іна, яка була присутня на церемонії відкриття південнокорейської Олімпіади, передала Мун Чже Іну запрошення відвідати КНДР. Міністерство Південної Кореї у справах національного об'єднання заявило в понеділок, що планує низку конкретних заходів щодо підготовки зустрічі між Півднем і Північчю на вищому рівні.

Зокрема, передбачається, що сторони активізують програму возз'єднання сімей по обидва боки демаркаційної лінії, а також зроблять конкретні кроки щодо зниження військової напруженості.

У заяві міністерства стверджується, що візит північнокорейської делегації "продемонстрував активне прагнення Північної Кореї поліпшити між корейські відносини, і вона, якщо знадобиться, вдасться до безпрецедентних та активних заходів".

Поліпшення міжкорейських відносин, зазначило міністерство, відбуватиметься за погодженням з відповідними зацікавленими сторонами і світовою спільнотою.

"Ми будемо діяти відповідно до міжнародних зусиль, що стосуються санкцій проти Північної Кореї, ґрунтуючись на нашій позиції щодо денуклеаризації Корейського півострова і мирного вирішення (ядерної проблеми Північної Кореї - ІФ)", - йдеться в заяві. У ній зазначено: "Якщо у визначенні умов денуклеаризації буде досягнуто певного прогресу, стане можливим повноцінний прогрес у міжкорейських відносинах".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА