10:54 12.02.2018

Віце-прем'єр Польщі анонсував зустріч з українським колегою Розенком 16 лютого

2 хв читати
Віце-прем'єр Польщі анонсував зустріч з українським колегою Розенком 16 лютого

 Віце-прем'єр-міністр, міністр культури Польщі Пьотр Глінський повідомив, що зустрінеться з українським віце-прем'єром Павлом Розенком 16 лютого, повідомляє "Польське радіо".

"16 лютого я маю намір зустрітися з віце-прем'єром України Павлом Розенком. Напевно, це будуть переговори, які можуть бути складнішими через прийняті зміни до закону (про Інститут національної пам'яті Польщі - ІФ). Хочу чітко сказати: історична правда - це те, від чого не втечемо", - заявив польський віце-прем'єр.

Однак він додав, що залишається оптимістом, скільки офіційна реакція української сторони припинилося.

"Відомо, хто намагається нас розділити і кому важливо, щоб ми не могли домовитися. Нехай не сподіваються на це. Маємо з Україною спільні інтереси і цінності, що повторили в грудні наші президенти Петро Порошенко і Анджей Дуда. Ми підтримуємо європейські прагнення України і підтримуємо її в конфлікті з Росією. Вірю, що ми зможемо для нашого спільного блага вирішити проблеми і розвивати наші взаємини на правді і чутливості ", - зазначив П.Глінський.

Як повідомлялося, 1 лютого віце-прем'єр-міністр України П.Розенко заявив, що під час свого візиту до Польщі, який запланований на середину лютого, порушить тему ухваленого польським парламентом закону, який забороняє "бандерівську ідеологію".

"Такі закони не покращують відносин між двома країнами і вносять певний дисонанс у наші відносини, хоча я впевнений, що навіть ухвалення таких законів не стане підставою для того, щоб Україна і Польща кардинально розійшлися через це", - сказав він в ефірі "5 каналу".

Він зазначив, що вже визначено попередню дату його візиту до Польщі: "Візит має відбутися в середині лютого".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА