12:21 13.02.2018

Київ у Мінську порушить питання запровадження тристороннього механізму пошуку зниклих безвісти на Донбасі

2 хв читати
Київ у Мінську порушить питання запровадження тристороннього механізму пошуку зниклих безвісти на Донбасі

Київ на засіданні гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи (ТКГ) щодо врегулювання ситуації на Донбасі 14 лютого порушить питання щодо впровадження тристороннього механізму пошуку зниклих безвісти осіб.

Як повідомляється на сайті Верховної Ради, про це заявила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ), перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко під час поїздки до Донецької та Луганської областей разом із послом Іспанії в Україні Сільвією Кортес Мартін, заступником глави МЗС України Оленою Зеркаль.

"Ми наполягаємо на запровадженні тристороннього механізму пошуку зниклих безвісти осіб. Це питання представники України порушуватимуть на черговому засіданні гуманітарної підгрупи ТКГ 14 лютого 2018 року", - сказала І.Геращенко.

Під час поїздки делегація побувала поблизу селища Спірного (Бахмутський район, Донецька область) та ознайомилася з проведенням пошукових робіт щодо осіб, які загинули на Донбасі.

"Як повідомили представники Міноборони, лише минулого року пошукові бригади України перевірили 15 ділянок, чотири з яких знаходяться в "сірій зоні". За результатами таких робіт у 2017 році було ідентифіковано 71 людину, 18 тіл загиблих було передано ОРДЛО", - йдеться в прес-релізі.

Учасники пошукової експедиції розповіли, що для ідентифікації тіл загиблих здійснюють ДНК-експертизу. У разі відсутності у базі даних загиблих українців до цього процесу залучають представників Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ), які намагаються знайти рідних на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

"За їхньою інформацією, вдалося ідентифікувати громадян РФ, загиблих у зоні АТО, їхні тіла були нещодавно передані родинам", - наголошується в повідомленні.

І.Геращенко заявила, що проблемним питанням залишається обмежений доступ МКЧХ до тимчасово окупованих територій на Донбасі і відсутність згоди російської сторони на запровадження у рамках мінської робочої групи тристороннього механізму пошуку зниклих безвісти за участю України, Росії та МКЧХ (із запрошенням представників ОРДЛО).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА