07:30 14.02.2018

НАЗК пропонує посилити контроль щодо фінансування політичних партій

2 хв читати
НАЗК пропонує посилити контроль щодо фінансування політичних партій

У Національному агентстві з попередження корупції підготували законопроект про внесення змін до закону України "Про політичні партії в Україні", в якому пропонують обмежити здійснення внесків на підтримку політичних партій, повідомляє прес-служба агентства.

"Практичне застосування та реалізація Національним агентством положень Закону України" Про політичні партії в Україні "(далі - Закон) позначили ряд законодавчо неврегульованих питань і норм, що вимагають уточнення. Є необхідність вдосконалення механізмів партійного фінансування, контролю і звітності політичних партій", - заявила голова НАЗК Наталія Корчак.

За її словами, ті компанії, засновниками яких є іноземні юридичні особи, та особам, яких неможливо ідентифікувати за наданими відомостями, пропонується заборонити здійснювати внески на підтримку політичних партій.

Окрім того, агентство пропонує також низку інших ініціатив, таких як уточнення термінів відкриття банківських рахунків, обмеження в здійсненні внесків на підтримку політпартій, зміни в звіт партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру і т.д. Зокрема, в НАЗК пропонують зобов'язати подавати щоквартальні звіти особисто керівників політичних сил або уповноважених осіб політичних партій із зазначенням у звіті інформації про їх персональні дані.

"Це пов'язано з тим, що в деяких випадках фінансові звіти партій подають до Національного агентства не особистості, уповноважені політичними партіями на підготовку звітів, а інші особи, які в разі виявлення порушень не можуть бути притягнуті до відповідальності", - сказано в заяві.

Разом з тим НАЗК пропонує, щоб кожна місцева організація партії надавала інформацію для звіту про державне фінансування та відшкодування витрат, пов'язаних з фінансуванням передвиборної агітації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА