21:13 14.02.2018

Реадмісія Саакашвілі до Польщі законна, але необхідно розібратися в процедурі її виконання

2 хв читати
Реадмісія Саакашвілі до Польщі законна, але необхідно розібратися в процедурі її виконання

Реадмісія екс-президента Грузії, лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі з України до Польщі була законною, але є питання до процедури її здійснення, наголошує уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

"Реадмісія справді була законною. Інше питання, як вона виконувалася і чи не було в цьому випадку надмірного застосування сили до людини. Це питання, яке залишається. Залишається питання щодо транспортування, це одне з запитань, яке я поставила і прикордонній, і міграційній службам. Є ще деякі процедурні питання, що стосуються саме реадмісії, на які я хотіла б отримати відповіді, і залишається ще одне питання: чи можна здійснювати реадмісію особи, яка сьогодні має статус обвинувачуваного", - сказала В.Лутковська в ефірі "5 каналу" в середу.

Вона нагадала, що відкрила провадження і звернулася з запитами до Державної прикордонної служби, Державної міграційної та інших служб щодо процедури реадмісії М.Саакашвілі. "Запити тільки відправлено, я чекаю на відповіді. Залежно від того, якими вони будуть, можна буде говорити про порушення чи ні", - пояснила омбудсмен.

Як повідомлялося, М.Саакашвілі 12 лютого затримали в Києві й повернули до Польщі за процедурою реадмісії. Прикордонна служба Польщі поінформувала, що М.Саакашвілі прийнятий на території Польщі на підставі заяви Державної міграційної служби України про реадмісію.

В.Лутковська відкрила провадження, яким досліджуватиметься процедура реадмісії М.Саакашвілі з України до Польщі. "Ми відкрили провадження з цього приводу. В рамках цього провадження готуються відповідні запити до Генеральної прокуратури щодо процесуальних статусів пана Саакашвілі. Готуються відповідні запити до прикордонної та міграційної служб щодо процедури його реадмісії в частині використання приватного борту й інших моментів", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" представник омбудсмена зі зв'язків із громадськістю Михайло Чаплига 13 лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА