11:17 15.02.2018

Кравчук, Кучма і Ющенко просять Порошенка оголосити 2018 р. роком утвердження державної мови

1 хв читати
Кравчук, Кучма і Ющенко просять Порошенка оголосити 2018 р. роком утвердження державної мови

Леонід Кравчук (1991-1994), Леонід Кучма (1994-2005) і Віктор Ющенко (2005-2010) - звернулися до чинного глави держави Петра Порошенка з проханням підтримати ініціативу щодо оголошення поточного року роком утвердження державної мови.

"...Звертаємося до Вас із проханням підтримати ініціативу щодо оголошення 2018 року Роком утвердження державної мови...Цей крок зміцнить фундамент української державності у такий бурхливий час нашої історії, сприятиме консолідації суспільства і покаже нашим іноземним партнерам нашу твердість і впевненість у власних ідеалах", - йдеться у листі трьох президентів, текст якого є в розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна".

Автори листа відзначили "значні результати для розвитку науки і культури", свідчення "незмінності євроінтеграційних прагнень" України з огляду на реалізацію ідеї П.Порошенка щодо оголошення 2017 р. роком англійської мови.

"В умовах гібридної агресії проти нашої держави, загрози порушення цілісності її території надзвичайно важливим об'єднувальним фактором протидії цьому є утвердження державної мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України", - зазначено в листі.

Л.Кравчук, Л.Кучма та В.Ющенко сподіваються, що П.Порошенко підтримає ідею оголошення 2018 р. роком утвердження державної мови

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА