16:44 15.02.2018

Клімкін заявив про готовність меморандуму в рамках Конвенції з морського права за порушення РФ

2 хв читати
Клімкін заявив про готовність меморандуму в рамках Конвенції з морського права за порушення РФ

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про готовність меморандуму, який Україна подасть у понеділок, 19 лютого, в рамках позову до Міжнародного трибуналу ООН з морського права про порушення Росією Конвенції ООН з морського права.

"Перший меморандум пішов, точніше, піде в понеділок. Тримаю в руках наш меморандум у рамках Конвенції з морського права про порушення РФ наших прав у Чорному й Азовському морях і в Керченській протоці", - написав глава МЗС у Twitter у четвер.

П.Клімкін подякував своїй команді за "класну роботу".

У січні заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль повідомила, що Україна має намір 19 лютого подати меморандум у рамках позову до Міжнародного трибуналу ООН з морського права (Гамбург, Німеччина) про порушення Росією Конвенції ООН з морського права.

"Уже 19 лютого ... ми подаємо наш меморандум, в якому фактично звинувачуємо Росію в узурпації наших прав, прав України як прибережної морської держави, де наводимо всі порушення, пов'язані з Чорним, Азовським морями, Керченською протокою, будівництвом Кримського мосту", - сказала вона 22 січня.

Заступник міністра зазначила, що після подання цього меморандуму Росія матиме три місяці на підготовку заперечень щодо юрисдикції Міжнародного трибуналу розглядати це питання.

"Очевидно, що вони йтимуть із цими запереченнями, оскільки вважають: Крим - це територія Російської Федерації, але не визнана ніким", - додала вона.

О.Зеркаль також повідомила про підготовку Україною другого меморандуму з цього питання, в якому обґрунтовує свій статус прибережної держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА