19:20 15.02.2018

Кабмін вніс до ВР законопроект про уточнення перехідних положень у законі про освіту

2 хв читати
Кабмін вніс до ВР законопроект про уточнення перехідних положень у законі про освіту

Кабінет Міністрів України зареєстрував у парламенті проект закону про внесення змін до пункту з розділу XII "Прикінцеві та перехідні положення" закону про освіту щодо уточнення деяких положень.

Як повідомляється на сайті українського парламенту, відповідний законопроект №8046 уряд вніс у четвер, 15 лютого 2018 року.

Водночас станом на 19:00 четверга тексту законодавчої ініціативи на сайті ВР немає.

Як повідомлялося, напередодні 14 лютого Кабінет Міністрів України схвалив і передав до ВР законопроект, яким пропонується продовжити перехідний період імплементації мовної статті закону "Про освіту" з 2020 до 2023 року.

За словами міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, цю зміну необхідно ухвалити для реалізації пропозицій Венеціанської комісії. У свою чергу це дасть змогу плавніше імплементувати мовні статті щодо національних меншин.

Раніше, 28 вересня 2017 року набув чинності закон України "Про освіту", який, зокрема, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова, але, відповідно до освітньої програми, можуть викладатися одна або кілька дисциплін двома й більше мовами - державною, англійською, іншими офіційними мовами Європейського Союзу. Особам, які належать до національних меншин, гарантується право на навчання рідною мовою поряд з українською мовою в окремих класах (групах) комунальних закладів дошкільної та початкової освіти.

Міністерство закордонних справ Угорщини 26 вересня заявило про намір країни блокувати зближення України та ЄС через закон про освіту. МЗС України направило закон на експертизу до Венеціанської комісії.

8 грудня Міністерство освіти і науки України повідомило, що Венеціанська комісія не підтримала обвинувачення Угорщини у звуженні прав національних меншин у статті про мову навчання в законі України "Про освіту".

У МОН заявили про готовність імплементувати рекомендації комісії і розробили три моделі імплементації мовної статті в законі "Про загальну середню освіту".

Угорщина заблокувала проведення засідання Комісії Україна-НАТО в грудні 2017 року і низку зустрічей міністра оборони України Степана Полторака під час засідання міністрів оборони країн НАТО 14-15 лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА