12:41 16.02.2018

Співпраця України та США у сфері кібербезпеки допоможе протистояти викликам з боку країн-агресорів

2 хв читати
Співпраця України та США у сфері кібербезпеки допоможе протистояти викликам з боку країн-агресорів

 Посольство України в США й надалі приділятиме пріоритетну увагу розвитку співпраці зі Сполученими Штатами у сфері кібербезпеки, що сприятиме посиленню спроможності протидіяти країнам-агресорам.

"Сьогоднішня заява Білого дому, яка чітко вказує, що саме військові РФ здійснили спрямовану кібератаку NotPetya проти України у червні минулого року, а також прогнози американської розвідки про очікуване посилення російських кібероперацій проти нашої держави ... потребують скоординованої взаємодії між Україною та США у сфері кібербезпеки", - зазначено в повідомленні українського посольства у Вашингтоні на сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

У диппредставництві зазначають, що Київ активізує практичне співробітництво зі США у сфері кібербезпеки. Так, у вересні 2017 року з Державним департаментом було розпочато "кібердіалог"; триває активна робота з Конгресом США; зокрема, розпочато партнерство з кібербезпеки з Університетом Дж. Вашингтона.

Крім того, підтриманий минулого тижня Палатою представників Конгресу США законопроект про зміцнення співпраці України та Сполучених Штатів у сфері кібербезпеки, згідно з повідомленням українського посольства, дасть змогу вибудувати відносини в цій "важливій для обох країн сфері та разом протистояти російській агресії в кіберпросторі".

"Посольство України в США продовжуватиме приділяти пріоритетну увагу розвитку співпраці зі Сполученими Штатами у сфері кіберпезпеки. Впевнені, що у глобальному світі, де динамічно зростають кібернетичні загрози, тісна співпраця між нашими країнами сприятиме посиленню безпеки та нашій здатності протидіяти сучасним викликам країн-агресорів", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, 16 лютого США звинуватили російських військових в організації "найбільш руйнівних" кібератак за допомогою вірусу NotPetya, які завдали збитків у Європі, Азії та Америці. "У червні 2017 року російські військові організували найбільш руйнівну та дорогу кібератаку в історії. Атаки (вірусу - ІФ) NotPetya швидко поширилися по всьому світу, завдавши в Європі, Азії та Америці збитків на мільярди доларів", - ідеться в повідомленні Білого дому.

"Це було частиною постійних зусиль Кремля із дестабілізації України, і це ще наочніше демонструє причетність Росії до конфлікту, що триває", - наголошується в повідомленні.

У Білому домі наголосили, що "це були також нерозсудливі кібератаки, які матимуть міжнародні наслідки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

Генсек ООН закликав до стриманості та деескалації на Близькому Сході після удару по Ізраїлю

Президент Ізраїлю назвав повітряну атаку Ірану "оголошенням війни"

Саме такі гарантії безпеки потрібні Україні - Порошенко про дії союзників Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА