Політика

ЦВК призначила на 29 квітня перші вибори в 40 нових ОТГ

 Центральна виборча комісія призначила на неділю, 29 квітня 2018 року, перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад та відповідних сільських, селищних, міських голів в 40 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) - 4 міських, 14 селищних, 22 сільських ОТГ.

Як повідомляє відділ взаємодії із засобами масової інформації секретаріату ЦВК, до складу цих 40 ОТГ увійшли 133 місцевих ради, зокрема 4 міських, 16 селищних та 113 сільських.

Зокрема, у Вінницькій, Волинській, Донецькій, Луганській, Сумській та Херсонській областях такі вибори пройдуть в одній ОТГ, в Івано-Франківській, Полтавській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій - в двох ОТГ в кожній області, в Кіровоградській, Одеській та Рівненській областях - в 3 ОТГ, в Дніпропетровській і Харківській областях - в 4 ОТГ, в Запорізькій області - в 7 ОТГ.

За попередніми підрахунками, в цих виборах зможуть брати участь понад 263 тисяч осіб.

Крім того, на 29 квітня ЦВК призначила додаткові вибори депутатів одного сільського та чотирьох селищних рад: в двох селищних радах в Житомирській області, в Запорізькій області - в одній сільській раді, в Харківській і Чернівецькій областях - в одній селищній раді.

У всіх випадках ЦВК оголосила початок виборчого процесу з 10 березня 2018 року.

У ЦВК нагадують, що протягом двох минулих років, з 25 жовтня 2015 року до 24 грудня 2017 року, в Україні відбулося 667 перших місцевих виборів в ОТГ. "Отже, після проведення виборів 29 квітня 2018 сукупна чисельність всіх разом узятих призначених ЦВК перших виборів в ОТГ становитиме 707", - йдеться в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ