11:05 17.02.2018

Порошенко і Меттіс обговорили в Мюнхені подальші кроки для зміцнення обороноздатності України

2 хв читати
Порошенко і Меттіс обговорили в Мюнхені подальші кроки для зміцнення обороноздатності України

Президент України Петро Порошенко і міністр оборони США Джеймс Меттіс на зустрічі в Мюнхені обговорили ситуацію на Донбасі і необхідність введення миротворчої місії, санкції проти РФ, а також подальші кроки щодо зміцнення обороноздатності України.

"Сторони обговорили ситуацію на Донбасі і висловили занепокоєння у зв'язку з намаганнями Росії і бойовиків, яких вона підтримує, підірвати мирний процес. (...) обговорили подальші кроки з метою зміцнення оборонної стійкості України, а також відзначили пріоритетність розвитку стратегічного партнерства між Києвом та Вашингтоном", – повідомляє прес-служба глави Української держави за підсумками зустрічі.

П.Порошенко і Дж.Меттіс також розглянули необхідність розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі згідно з принципами ООН та цілями Мінського процесу.

Співрозмовники наголосили на важливості політики санкцій проти РФ до відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.

Глава Української держави висловив вдячність за важливі рішення Вашингтона в питанні зміцнення потенціалу Збройних сил України та обороноздатності країни, зазначивши, що останні рішення Вашингтона є сигналом агресору проти будь-яких намірів ескалації ситуації на Донбасі.

П.Порошенко висловив подяку за тверду позицію США щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України. "В Україні вірять у лідерство Сполучених Штатів Америки в справі зміцнення трансатлантичного фронту протидії російській агресії і спробам розхитування світової законності і порядку", - наголосив він.

У свою чергу, Дж.Меттіс підтвердив прихильність США справі відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, а також відзначив значний прогрес, який Україна здійснила у реформуванні сфери безпеки і оборони.

За інформацією прес-служби, у зустрічі брав участь спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА